Motosport

MotoGP 2023: Sezona istine za Apriliju

r5z 0121 

Prošle godine su došli do prve MotoGP pobjede i borili se za titulu. Sad žele otići i korak dalje.

Aleix Espargaro im je prošle godine donio prvu pobjedu, a onda i veći dio sezone držao drugu poziciju u ukupnom poretku. Nije stoga ni čudo da je na prezentaciji tvorničke momčadi u Portimau, uoči zadnje runde zimskih testiranja, sve prštalo od optimizma. Kako bi rekao Massimo Rivola, prvi čovjek momčadi, cilj im je da budu još bolji nego prošle godine.

aprilia rs gp23 41 34dx spinta

Novi RS-GP nije revolucija nego evolucija, ali vozačima su svejedno na raspolaganju potpuno novi motocikli. V4 agregat bi trebao biti snažniji na vrhu, ali i moćniji na srednjim brojevima okretaja, aluminijski okvir je dorađen kako bi se dobilo na stabilnosti i držanju guma, a unaprijeđena je i radikalna aerodinamika, s velikim i sad oblijim krilcima na nosu, te zadebljanim donjim dijelom bočnih oplata. Ovo potonje rješenje stvara „ground efect“ kad je motocikl u nagibu, što je dobro poznat trik iz Formule 1, a kojeg je u svijet MotoGP-a sredinom prošle sezone uvela upravo Aprilia. I baš sve druge marke su to u međuvremenu već pokušale kopirati.

aprilia rs gp23 12 41 34postdx 2

Dakle, na papiru im sve daje za pravo nadati se kako će i ove godine biti uključeni u borbu za naslov, pa onda pokušati učiniti i taj korak više. Međutim, ovo će biti i sezona istine za Apriliju, jer su zbog dobrih rezultata ostali bez koncesija, pa će morati igrati po istim pravilima kao i ostali proizvođači. Između ostalog, neće više imati pravo razvijati V4 stroj tijekom sezone i svaki Aprilijin vozač će imati pravo iskoristiti 7 agregata, umjesto dosadašnjih 9. A Espargaro i Vinales će specifikaciju agregata za 2023. prvi put isprobavaju tek na aktualnim testiranjima u Portimau, što znači da se nakon toga više ništa ne stigne promijeniti do početka sezone, kad se zamrzava razvoj.

r5z 0049

Uz to, ova sezona će biti još duža i napornija, a momčad Aprilije je prošle godine imala dosta problema na prekooceanskim utrkama u posljednjoj trećini kalendara. Uz to, što im je na tamošnjom asfaltu nedostajalo gripa, imali su problema i s pregrijavanjem vozača u Maleziji i na Tajlandu, a uz to je bilo ljudskih grešaka koje su uzrokovali premoreni članovi momčadi. No nedavna testiranja u Maleziji su pokazala da je na novom motociklu hlađenje poboljšano, a i ovi problemi s ljudstvom su samo stvar organizacije.

espargaro vinales 02 manager moto

Vozačka postava ostaje ista. Veteran Aleix Espargaro želi nastaviti tamo gdje je stao negdje na dvije trećine prošle sezone (nakon trećeg mjesta u Aragonu, na preostalih 5 utrka je osvojio samo 18 bodova), a tu je i Maverick Vinales, koji je sredinom prošlogodišnjeg kalendara skupio 3 podija u 4 utrke, te umalo i pobijedio u Silverstoneu. Za 2023. mu se vraća i crew chief Manuel Cazeaux, koji je s Maverickom već radio u Suzukiju, a u međuvremenu je bio uz Rinsa.

aprilia rs gp23 41 zenitale

Ova sezona je izuzetno posebna za Apriliju i zato jer po prvi puta u MotoGP-u imaju i satelitsku momčad. Tim RNF, donedavno Petronas, raskrstio je s Yamahom, potpisao s Aprilijom i u svoje redove doveo peterostrukog pobjednika Miguela Olivieru te perspektivnog Raula Fernandeza. Obojica imaju iskustva samo s KTM motociklima, a iako će imati na raspolaganju prošlogodišnje Aprilije RS-GP, testiranja u Maleziju su potvrdila da su skupljeni podaci usporedivi te bi od njihova obilja trebali imati koristi i tvornički vozači i inženjeri.

r5z 0022

 

fbmp ytmp imp