Motosport

Dakar 2022: Petrucci (nije sasvim) odustao nakon sjajnog starta

423827 danilo petrucci Dakar Rally 2022 prologue 0371

Dojučerašnji MotoGP vozač je imao 6. prolazno vrijeme na 3. etapi. A onda je došlo do mehaničkog kvara i morao je odustati.

Ažurirano: Iako nije završio etapu, Petrucci je iskoristio svoj joker i idućeg dana nastavio rally, ali je zauzvrat morao prihvatiti vremensku kaznu veću od 11 sati. 

Kako bi ublažili tugu što mu za 2022. moraju dati otkaz u MotoGP momčadi Tech 3, u KTM-u su simpatičnom Petrucciju ponudili da kao pridruženi član njihove tvorničke momčad nastupi na reliju Dakar i tako ostvari svoj dječački san. Prilika je to koja se ne propušta, iako mu je malo toga išlo u prilog. Uostalom, riječ je o potpuno drugačijoj disciplini, u kojoj je bitna i navigacija i snalaženje u prostoru, za što se Danilo Petrucci nije mogao adekvatno pripremiti zbog svojih donedavnih MotoGP obveza. A da stvar bude gora, nekih tjedan dana prije relija je na treningu slomio kost u gležnju.

Danilo Petrucci KTM Factory Racing 2022 Dakar Rally 2

Svejedno se pojavio na startu, i drugog je dana uspio izbjeći navigacijsku zamku te završiti kao 13. najbrži. I to usprkos tome što je, kako kaže, vozio samo s jednom nogom, jer je desnu koristio samo za kočenje. Danas mu je krenulo još i bolje te je nakon prvog prolaza imao 6. najbrže vrijeme. Uglavnom, bio je to star iznad svih očekivanja, no onda mu se, na 115. km, pokvario motocikl. I očito se radilo o zbiljnom kvaru, jer je Petrucci objavio da odustaje i zatražio prijevoz helikopterom. Ostaje za vidjeti hoće li nakon ovog obećavajućeg starta dvostruki MotoGP pobjednik nastaviti rally karijeru ili će ipak prihvatiti ponudu Ducatija da vozi u MotoAmerica prvenstvu.

 Danilo Petrucci KTM Factory Racing 2022 Dakar Rally

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp