Motosport

Dovizioso se vraća! Već u Misanu vozi Yamahu

yfr editorial use pictures 201516535651

Morbidelli odmah ide u tvorničku momčad, a na njegovu satelitsku Yamahu dolazi Dovizioso, koji je potpisao ugovor za ostatak ove i cijelu iduću sezonu.

Sad je i službeno potvrđeno ono što se već neko vrijeme zna. Nakon što je iznenada ostalo upražnjeno Vinalesovo mjesto, Franco Morbidelli je dobio prekomandu iz satelitske momčadi Petronas u tvorničku momčad Yamahe. Dogodilo bi se to već i nešto ranije, da se Morbidelli nije oporavljao od operacije koljena, a donekle u cijeloj priči iznenađuje što nije dobio ugovor samo za ostatak ove i iduću sezonu, nego je s tvorničkom momčadi Yamahe potpisao skroz do kraja 2023.yfr editorial use pictures 2051372483

 

Paralelno s time, Yamaha je za ostatak ove i cijelu iduću sezonu potpisala ugovor s 35 godišnjim Andreom Doviziosom, koji dolazi na mjesto Morbidellija u satelitsku momčad Petronas, gdje će ga dočekati Rossi. Dovizioso će od Morbidellija naslijediti „stari“ M1, a iduće godine će voziti novi Yamahin motocikl, tvorničkih specifikacija.

Morbidelli DSC5525

Inače, Dovizioso je već nastupao s Yamahom 2012. godine, vozeći za satelitsku momčad Tech3. Te je sezone bio šest puta treći i završio je kao 4. u ukupnom poretku, prije nego je 2013. otišao u Ducati, s kojim je tri puta postao viceprvak, ali se nije mogao dogovoriti za 2021. Nakon toga je objavio da će pauzirati jednu sezonu, no u međuvremenu je malo testirao Apriliju, pa sad dobio priliku da na preostalih 5 utrka nastupi s Yamahom. Taj raniji start će mu omogućiti da se navikne na motocikl bitno drugačije filozofije i tako pripremi za iduću sezonu. A onda, tko zna!?

Dovizioso Tech3 

 

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp