Motosport

MotoGP: Vinales prekinuo sa „crew chiefom“

Vinales Garcia

Nakon niza blijedih rezultata, Vinales se rastaje od Estebana Garcije, na čije mjesto dolazi bivši Rossijev „crew chief“ Silvano Galbusera.

Iako će Massimo Maregalli, kao vođa Yamahina MotoGP tima, diplomatski izjaviti da se radi o zajedničkoj odluci, baziranoj na onome što je najbolje za obje strane, teško se oteti dojmu da je Esteban Garcia, zapravo, dobio otkaz. Očito je u Vinalesovoj polovici garaže zaiskrilo nakon utrke u Mugellu, u kojoj je Španjolac ponovo prikazao blijedu predstavu, te je završio kao osmi, s više od 17 sekundi zaostatka za pobjednikom i timskim kolegom Quartararoom.

Nakon odličnog starta sezone, i pobjede na prvoj utrci u Kataru, Vinales je u utrci za VN Dohe bio peti, a nakon toga nijednom bolji od sedmog mjesta. Prošlog vikenda u Mugellu je bio najbrži kad je to najmanje trebalo, odnosno na prvom slobodnom poretku, da bi nakon toga bio sve manje konkurentan. Tu su se negdje pojavile glasine da između njega i Garcie više ne cvatu ruže, ali malo tko je mogao predvidjeti da će usred sezone prekinuti suradnju.

Inače, Garcia je bio „crew chief“ Mavericka Vinalesa 2013. godine, kad je ovaj osvojio naslov Moto3 prvaka. Kad se posvađao s Ramon Forcadom, kojeg je naslijedio od Jorgea Lorenza, Vinales je 2019. želio krenuti iznova te je promijenio natjecateljski broj (iz 25 u 12) i doveo Garciu, kao svog nekadašnjeg „crew chiefa“, u Yamahu. Otkad su zajedno, Vinales je odnio 4 pobjede, što je manje od očekivanja, a i općenito je u to vrijeme bilo daleko više loših utrka od onih dobrih.

Čini se da ovaj put Vinales nije imao pravo odabira, nego mu je vjerojatno sama Yamaha do kraja sezone nametnula Silvana Galbuseru. S njim se na kraju 2019. rastao Valentino Rossi, a u međuvremenu je Galbusera angažiran kao „crew chief“ testnih vozača Yamahe, tako da vjerojatno nije sasvim ispao iz forme.

MEYMm GIA2886 2 

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp