Motosport

MotoGP vozači trenirali na cestovnim motociklima u Barceloni

58c89894 155b 482f 9f40 2a6034682a4b

Kako bi ojačali muskulaturu uoči važnih testiranja u Kataru, čak 9 MotoGP vozača treniralo je na stazi Montmelo, gdje su prvi put isprobali novi zavoj broj 10.

Nakon što su otkazana tradicionalna MotoGP testiranja u Maleziji, sve se svodi na dvije obećane runde testiranju u Kataru tijekom ožujka, a gdje bi se krajem tog mjeseca trebala voziti i prva utrka nove sezone. Kako bi se bolje pripremili za napore koji ih tamo očekuju, skoro polovica aktualnih MotoGP vozača našla se u Barceloni, gdje su trenirali za upravljačem cestovnih motocikala, budući im je druženje s MotoGP strojevima dozvoljeno samo na onim službenim testiranjima.

Novi svjetski prvak Joan Mir (gornja fotografija) je trenirao na Suzukiju GSX-R 1000R, baš kao i njegov timski kolega, dok su Jack Miller (donja fotografija) i Johann Zarco vozili Panigale V4. Uz njih, tu su bili Fabio Quartararo na Yamahi R1 i Aleix Espargaro na Apriliji RSV4, a dok je njegov brat Pol Espargaro, kao novi tvornički vozač Honde, isprobao CBR 1000RR-R Fireblade, timski kolege Alex Marquez i Takaaki Nakagami su jurili na svojim Hondama RC213V-S, cestovnim replikama MotoGP motocikla. Pritom je Marquezov motocikl već imao oplate u bojama Castrola, kao jednog od glavnih sponzora njegovog dijela garaže u momčadi Honda.

b92b3594 b262 4ecf b8fd 142d56f63251

Osim zbog lijepog vremena, staza u Barceloni je interesantna jer sa svojom dugačkom ravnicom omogućuje vozačima da ponovo osjete kako je to juriti 300 km/h, a po prvi put su mogli isprobati obnovljeni zavoj broj 10, koji više nije oštar, nego je ponovo obli te nalikuje onom nekadašnjem zavoju na istom mjestu. Svi su se vozači plebiscitarno izjasnili da je taj novi zavoj bitno bolji od onog dosadašnjeg, kojeg je prije dvije godine „proslavio“ Jorge Lorenzo kad je u njemu srušio sve ispred sebe, osim Marc Marqueza.

Uz spomenute MotoGP zvijezde, skupio se na stazi i velik broj Moto3 i Moto2 vozača, a svi su oni minutom šutnje odali počast preminulom Faustu Gresiniju. Dodatne fotografije s ovog zajedničkog treninga pogledajte u donjoj galeriji.

7dfcb9cb e721 4cc7 99c3 8a3be9d37a5a 

 

 

fbmp ytmp imp