Motosport

Održana utrka baggera u Laguna Seci

KoB2020LS

Iako sama ideja na prvu djeluje nakaradno, borbe H-D Road Glidea s Indian Challengerima uopće nisu bile loše. Bitno je da ima dva kotača i da se može nagnuti.

Ni koronavirus nije mogao spriječiti da se dugo najavljivana utrka King of Baggers prošlog vikenda doista održi na mitskoj stazi Laguna Seca. Na startu se našlo trinaest vozača manje ili više dramatično prerađenih krstarica, pri čemu su brojčano dominirali Harley-Davidsoni Road Glide i Street Glide, no svejedno je pobijedio jedan od samo dva Indian Challengera, dok je onaj drugi završio na trećem mjestu.

Inače, bilo je tu i viđenijih imena, poput bivšeg Superbike vozača Bena Bostroma, koji je u utrci morao odustati sa svojim Harley-Davidsonom, baš kao i Josh Herrin. I Tyler O'Hara je imao tehničkih problema, odnosno ostao je bez stražnje kočnice i produžio u pijesak, ali to je samo začinilo utrku jer se onda morao probijati kroz poredak te u samoj završnici, na ulasku u famozni „corkscrew“ zavoj, preuzeti vodstvo od Haydena Gillima. Treći je, s velikim zaostatkom, bio Frankie Garcia s Challengerom, a četvrtog Travisa Wymana spominjemo samo zato jer je njegov Street Glide imao i turbopunjač.

Uglavnom, razmaci su bili dosta veliki, no baggeri su djelovali i bržima i atraktivnijmai nego što smo to mislili. Čak su se mogli i dosta nagnuti, u ime čega su i koferi morali biti dosta podignuti. Mora se priznati da je tu bilo i nekih pomalo nakaradnih dizajnerskih rješenja, ali za prvi put nije loše. Ako želte pogledati 6 minutni sažetak utrke, kliknite OVDJE.

 

fbmp ytmp imp