Motosport

Jack Miller 2021. seli u tvorničku Ducati momčad

Miller PR UC162149 High

I službeno je potvrđeno da će Australac iduće godine nositi tvorničke boje. To znači da je Petrucci na izlaznim vratima, no još ostaje za vidjeti što će biti s Doviziosom.

Jack Miller je jedan od zanimljivijih karaktera u MotoGP paddocku. Donedavno je spadao i među neobuzdanije, no u posljednje vrijeme kao da se malo smirio i to su vjerojatno uzeli u obzir kad su ga odlučili transferirati iz satelitske momčadi Pramac Ducati u tvorničku Ducati momčad za 2021. Nakon što je dobro odvozio drugi dio prošle sezone, ze završio kao 8. u ukupnom poretku, sve je upućivalo na takav razvoj događaja, tako da u cijeloj priči malo čudi tek to što nije odmah dobio dvogodišnji ugovor, nego samo ugovor za 2021. uz opciju produžetka i za 2022. To znači da Ducati ipak ima i malo rezerve prema njemu, ali i da se žele ostaviti malo manevarskog prostora.

Miller je bljesnuo 2014. godine kad je postao viceprvak u klasi Moto3 i odmah uskočio u MotoGP, preskočivši Moto2 stepenicu. Prva sezona u momčadi LCR Honda i nije bila nešto, ali je već iduće 2016. s Marc VDS Hondom senzacionalno pobijedio na mokrom asfaltu u Assenu. Ta je pobjeda ustala upamćena i po tome što je Miller, baš u svom stilu, pio pobjednički šampanjac iz svoje čizme. Navodno su u Hondi procijenili da je to bilo nedolično ponašanje te su ga financijski kaznili zbog toga.

To mu je ujedno bio prvi i posljednji MotoGP podij sve do prošle sezone, druge za upravljačem Pramac Ducatija, kad je skupio pet trećih mjesta. Uz to što se udomaćio na podiju, Miller nije imao svoju uobičajenu crnu rupu sredinom sezone, nego je baš tu uhvatio zalet za dobar finiš, s tri treća mjesta u posljednjih šest utrka. A navodno je sredinom sezone odbio i izdašnu ponudu od KTM-a, što je očito dodatno motiviralo čelnike Ducatija da ga nagrade za vjernost i angažiraju u tvorničkoj momčadi, vjerojatno na mjesto Petruccija.

Petrucci ima ponudu da brani boje Ducatija u Superbike prvenstvu, ali mogao bi ostati i u MotoGP-u, ako se dogovori s Aprilijom. Doduše, još postojii teoretska momčad da ostane i tu gdje jest, dakle u tvorničkoj momčadi Ducatija, ako Dovizioso slučajno odluči prekinuti karijeru ili pak prihvati navodnu ponudu KTM-a.

Miller Brno slavi

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp