Motosport

Početak MotoGP sezone odgođen do daljnjeg

Jerez odgoda 2020

Više se ni ne trude objavljivati provizorni kalendar. Utrka u Jerezu je odgođena na neodređeno, a očekujemo da se slično dogodi s utrkom u Le Mansu.

U Dorni su potpisali predaju. Dosad su svaki put kad bi odgodili neku MotoGP utrku odmah objavili i novi provizorni kalendar, s promijenjenim rasporedom. A sad su konačno priznali da je zbog nepredvidivog i zasad sasvim nedokučivog raspleta situacije s koronavirusom nemoguće odrediti zamjenski termin za upravo odgođenu utrku u Jerezu. Zapravo, vjerojatno je nemoguće odrediti hoće li se ona uopće održati, jer se sa svakom novom odgodom smanjuje manevarski prostor pronalaska zamjenskog termina u drugoj polovici godine

Inače, utrka u Jerezu se trebala voziti 3. svibnja, no već je neko vrijeme bilo jasno da ni tu neće startati MotoGP sezona. Iduća na popisu za otpis je utrka u Le Mansu, na rasporedu za 17. svibnja, s time da je organizator tamošnje utrke već objavio da je jedini mogući zamjenski termin sredinom lipnja, na mjestu već ranije odgođene automobilske utrke za 24h Le Mansa. Jasno, sve to pod uvjetom da MotoGP sezona do onda uopće krene, što u ovom trenutku djeluje možda čak i previše optimistično. Uostalom, nakon odgode Le Mansa, prve na rasporedu bi bile utrke u Mugellu i Barceloni, a upravo su Italija i Španjolska katastrofalna žarišta krize s koronavirusom.

 Jerez 2020

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp