Motosport

Odgođena i MotoGP utrka u Tajlandu!

9d163ea5 46f5 4eaa 8729 28270ad69ac2

Utrka u Tajlandu će vjerojatno biti prebačena u jesenski termin, no sad je pitanje što je s okupljanjem u Teksasu, početkom travnja.

Nije prošao ni cijeli dan otkad je objavljeno da se otkazuje MotoGP utrka u Kataru 8. ožujka (Moto2 i Moto3 utrke će se svejedno voziti), a već je stigla vijest da je odlukom tamošnje vlade, zbog epidemije koronovirusa, sasvim otkazano okupljanje u Tajlandu, koje je bilo na rasporedu od 20. do 22. ožujka. No, bitna razlika je u tome što se ovdje ne tvrdi da je utrka otkazana, nego samo odgođena.

Naime, utrka za VN Tajlanda će vjerojatno biti prebačena za listopad, kad je i dosad bila vožena. Problem je u tome što je taj termin početkom listopada sada zauzeo Aragon, no teoretski bi se ta španjolska utrka mogla pomaknuti na 20. rujna, tjedan dana nakon utrke u Misanu. Tako bi se 4. listopada mogla voziti utrka u Tajlandu, nakon čega slijedi jedan slobodan vikend, pa tri uzastopna vikenda s utrkama u Japanu, Australiji i Maleziji. Jasno, tek ostaje za vidjeti hoće li baš tako stvari sjesti na svoje mjesto.

Isto tako, ostaje za vidjeti hoćemo li onda prvu ovogodišnju MotoGP utrku gledati 5 travnja, ili je i to preoptimističan plan. Naime, ta se utrka treba voziti u Teksasu, a SAD je već počeo uvoditi restrikcije kad su u pitanju putovanja iz Italije, u kojoj je smještena većina MotoGP momčadi.

Buriram Tajland odgodjeno 2020

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp