Motosport

MotoGP: Ne, Marquez ni ovdje nije pao!

Marquez 70cijelih8 stupnjeva Australija 2019

Honda RC213V se nagnula rekordnih 70,8°, što znači da je već pala, ali je majstorijom Marqueza ostala na kotačima.

Bio je to jako zanimljiv dan za Marca Marqueza. Prvo je u samoj završnici drugog slobodnog treninga s vanjske strane pretjecao presporog timskog kolegu Lorenza, te mu je lijevim ramenom odvalio aerodinamičko krilce. A odmah potom je uslijedilo dodatnih 20 minuta treninga, tijekom kojih su vozači trebali ispitati da li nova generacija stražnje gume, koju Michelin priprema za 2020., može izdržati napore zahtjevnog Phillip Islanda.

No, Marquez je, kao i obično, više ispitivao granice prednje gume. Tako je na ulasku u spori zavoj MG, Marquez u svom stilu forsirao prednju gumu, koja je odlučila popustiti i trenutak potom je prednji kotač bio usmjeren oštro udesno, dok su metalni dijelovi Honde strugali po asfaltu. Ukratko, ne da su postignuti, nego su i premašeni svi uvjeti za klasičan pad u tom zavoju. Čak je i Marquez priznao da je u jednom trenutku odlučio dići ruke od svega, no onda je pokušao dodati gas. I opet se izvukao. Zvuči tako jednostavno, no zašto onda takve bravure ne izvode i drugi MotoGP vozači?

Uobičajeno je da se MotoGP motocikl nagne do kakvih 65°, a u slučaju Marqueza i mrvicu više od toga. No, telemetrija je pokazala da je ovaj put Honda RC213V bila nagnuta rekordnih 70,8°. Time su debelo premašeni svi tehnički parametri MotoGP motocikla, ali ne i limiti Marca Marqueza, za kojeg očito vrijede neki drugi zakoni fizike.

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

fbmp ytmp imp