Motosport

MXGP: Herlings se ozlijedio na treningu

252601 MXGP of Italy Imola Round 20

Aktualni MXGP svjetski prvak je slomio stopalo i čini se da propušta početak sezone.

Jeffrey Herlings se nada brzom oporavku nakon što mu je za vrijeme treninga na jugu Španjolske desna noga zapela između blata i motocikla te je došlo do loma stopala. Iako je već obavio operaciju u Belgiji, iz KTM-a poručuju da će Herlings sasvim sigurno propustiti prvu utrku sezone početkom ožujka u Argentini. Štoviše, morat će pričekati 6 tjedana da dozna koliko će nakon toga oporavak još potrajati.

Herlings je i sredinom prošle sezone propustio jednu utrku zbog loma ključne kosti, no to ga nije spriječilo da glatko osvoji naslov. Štoviše, pobijedio je na 17 od 19 utrka. U ovom slučaju je ipak itekako upitno kada će se uopće vratiti na stazu i koliko će mu trebati da počne voziti punom snagom.

Podsjetimo, prošle godine je dvostruki svjetski prvak Tim Gajser zbog loma čeljusti na pripremnoj utrci morao propustiti prvu utrku sezone. Više o tome i planovima slovenskog vozača za iduću sezonu, ali i mogućem prelasku u AMA superkros, pročitajte u 168. broju Moto Pulsa, koji uskoro stiže na kioske.

246973 MXGP of Turkey Afyon Round 18

fbmp ytmp imp