Motosport

MotoGP: Brutalan pad Lorenza u Tajlandu

Taj18 lorenzoPad

Španjolac se izvukao bez težih posljedica, što se ne bi moglo reći i za Ducati GP18.

Nakon što je prije dva tjedna u Aragonu pao na samom startu utrke, te iščašio nožni palac i slomio prst do njega, Jorge Lorenzo je slično pao i za vrijeme drugog slobodnog treninga na stazi Buriram u Tajlandu. Slično, ali još brutalnije i zbog bitno drugačijeg razloga.

Naime, u Aragonu ga je na ulasku u prvi zavoj Marquez izgurao na prljavi dio staze, gdje je Lorenzo katapultiran s motocikla nakon otvaranja gasa. U Tajlandu je uzrok pada očito mehaničke prirode. Dok je na kraju točno kilometar dugačke ravnice žestoko kočio za zavoj broj 3, Lorenzu je pri nekih 140 km/h žestoko pobjegao stražnji kraj, nakon čega se Španjolac jednostavno „odlijepio“ od motocikla.

„Onboard“ kamera otkriva da je netom prije pada Desmosediciju GP18 „zablokirao“ V4 agregat. No, pritom treba ostaviti mogućnost da je možda ipak zablokirao mjenjač, to više što se sjećamo nekih slično brutalnih padova iz istog razloga. Iz Ducatija su obećali da će objaviti konkretan razlog pada nakon analize motocikla, koji je pri padu poprilično uništen. Ukupnoj dramatičnosti snimke svakako pridonosi i to što se gornji dio motocikla (lažni spremnik goriva i rep) odvojio od ostatka „samljevenog“ Desmosedicija.

Lorenzo je odmah zatražio liječničku pomoć, te je nakon prvih pregleda na stazi bio prevezen i u lokalnu bolnicu. No, objavljeno je da nije ništa slomio, iako je poprilično natukao zapešće i desni gležanj.

Taj18 lorenzoPad2

fbmp ytmp imp