Motosport

MotoGP: Zarco iduće godine prelazi na KTM

exb899v9temm8a53a7sa

Službena potvrda da je Zarco za iduće dvije sezone odabrao Red Bull KTM mogla bi ubrzati popunjavanje preostalih mjesta u tvorničkim momčadima.

Samo dan nakon što je objavljeno da je Pol Espargaro produžio ugovor s KTM-om za još dvije sezone, konačno je potvrđeno da će Johann Zarco biti njegov timski kolega. Priča o tom transferu aktualna je još od prošle sezone u kojoj je Zarco briljirao kao rookie na Tech 3 Yamahi.

Iako je pitanje hoće li mu divlji KTM odgovarati kao i pitoma Yamaha, Zarco se ovim potpisom ugovora na neki način vraća kući. Francuz je 2007. osvojio prvo izdanje Red Bull Rookies Cupa, a svoja dva Moto2 naslova iz 2015. i 2016. osvojio je s momčadi Ajo, koja je srasla s KTM-om. U te dvije sezone je pobjeđivao s WP ovjesom, koji ga iduće sezone čeka i na KTM-u RC16.

Bez obzira na to, jasno je da je Zarco svjesno odabrao teži put, budući da je na stolu, navodno, imao ponude tvorničkih momčadi Honde i Suzukija. Ovakvim razvojem događaja, još smo bliži raspletu prema kojem bi Lorenzo mogao završiti na Suzukiju. Jasno, to još uvijek na dugom štapu, ali dosad se u prijelaznom roku praktično sve odvijalo baš onako kako se i špekuliralo.

fbmp ytmp imp