Motosport

SBK: Camier prelazi s MV Aguste na Hondu

Camier MVAgusta Honda

Nakon još jedne sezone u kojoj je izvlačio čuda iz MV Aguste, Camier bi trebao spasiti Hondu.

Ova sezona će vjerojatno ostati zapamćena kao najgora godina Honde u Superbike prvenstvu. Kao da tragičan gubitak Nickyja Haydena nije bio dovoljan, tu su i toliko očajni rezultati novog Firebladea SP2 da se nitko previše ne uzbuđuje zbog toga što ozlijeđeni Bradl propušta cijelu završnicu sezone.

No, možda se vidi svjetlo na kraju tunela. Za iduću sezonu su osigurali usluge Leona Camiera, koji već nekoliko godina impresionira svojim izvedbama na MV Agusti. Čak i u skupocjenoj RC varijanti, F4 predstavlja tehnički zastarjelu bazu sa Superbike prvenstvo, no Camiera to nije smetalo da iz ponuđenog izvlači maksimum, možda i više od toga. Njegovo osmo mjesto u ukupnom poretku ne odražava realno stanje stvari, Camier je s MV Agustom u samim utrkama nerijetko i daleko bliže samom vrhu.

A opet, kad bi sve ostalo na sadašnjem odnosu snaga, Britanac bi iduće godine s Hondom teško mogao držati osmu poziciju u ukupnom poretku. Zašto je onda odradio taj transfer? Možda zato jer je iz MV Aguste F4 već vjerojatno iscijeđeno sve što je moguće, a nikako da se pojavi taj dugo najavljivani novi model. S druge strane, jasno je da CBR 1000RR Fireblade SP2 može i mora bolje od onog što je pokazano ove sezone. Pod uvjetom da se konačno i HRC uključi u igru i tako olakša posao momčadi Ten Kate koja je morala praktično sama razvijati natjecateljsku verziju potpuno novog modela.

Još se ne zna tko će iduće godine biti Camierov kolega. U momčadi bi mogao ostati Bradl, no šuškalo se o još nekoliko imena, među kojima je i Loris Baz, koji je bio vrlo dobar Superbike vozač prije nego je otišao na trogodišnje kaljenje u MotoGP klasu.

fbmp ytmp imp