Motosport

MotoGP: Pad Lorenza u 6 slika

 

Lorenzo je svoju drugu utrku s Ducatijem završio već u prvom zavoju prvog kruga. Evo kako!

OK TIN5283

Neposredno prije starta Lorenzo je „u zoni“. Netom prije je shvatio da Ducati ne može prilagođavati sebi i Yamahi, nego da on svoj način vožnje mora prilagoditi njemu.

lg5 9524.gallery full top fullscreen

Start je bio solidan, no budući je krenuo s tek 16. pozicije, na ulasku u prvi zavoj je bio negdje u sredini, baš tamo gdje je najveća gužva. Na ovoj fotografiji je tek djelomično vidljiv iza crne Folgerove Yamahe s brojem 94, skoro sasvim desno.

Lorenzo Argentina17 1

Lorenzova utrka je trajala samo desetak sekundi. U zavoju broj 1 je zakačio stražnji kraj Suzukija i dobio krila. Kasnije će se vaditi na to je Iannone u zavoju usporio više nego što je to bilo za očekivati, no to mu sigurno ne bi prošlo na sudu.

Lorenzo Argentina17 2

Zanimljivo je kako se vozači koji su oko i iza Lorenza nisu ni trznuli, oni su i nadalje u potpuno napadačkom načinu rada. Samo se Loriz Baz (sasvim lijevo) počeo uspravljati kad je shvatio da bi mu Lorenzo mogao podletjeti pod kotače.

Lorenzo Argentina17 3

Iako je tvrdo prizemljio na leđa, Lorenzo se izvukao bez ozljeda. Trebao bi kupiti bombonjeru Bazu koji je morao praktično stati u samo nekoliko metara kako ga ne bi pregazio. Na kraju je, da bi obišao Lorenzov Desmosedici, Baz morao sići i na travnjak, no s dvije godine starim Ducatijem se na kraju uključio u borbu za 8. mjesto, završivši 11.

Lorenzo Argentina17 4

Jedan čovjek, dvije utrke, pet bodova. Čak je i Rossi ima bolji start karijere s Ducatijem. On je nakon dvije utrke u šaci držao dvadeset bodova. No, novo poglavlje u karijeri Lorenza je tek počelo.

fbmp ytmp imp