Motosport

SBK: Popis vozača i kalendar za 2017.

SBK popis 2017

Superbike sezona je praktički započela, a donosi ispremiješanu startnu rešetku s 21 vozačem i 26 utrka.

Pobjednička momčad Kawasakija ostaje ista, ali su praktično sve druge momčadi malo promijenile svoj sastav, te pritom privukla i neka zvučna imena. No, neka zvučna imena su otišla, pa su tako Giugliano i bivši svjetski prvak Guintoli, nakon što su dobili otkaz u Ducatiju, odnosno Yamahi, slijedili raniji primjer Haslama i produžili korak u britanski Superbike.

Time je svakako oslabljeno prvenstvo, ali ne nužno i momčad Ducatija, budući da je na mjesto Giugliana u Ducati stigao Marco Melandri, koji je godinu i pol pauzirao od utrka, ali je već na testiranjima pokazao da je vrlo brz. S druge strane, Yamaha je u svoje redove privukla Van Der Marka, koji se još nije privukao na R1, a na njegovo mjesto u Hondi je stigao dojučerašnji MotoGP vozač Stefan Bradl.

Iz MotoGP prvenstva se, zajedno s Aprilijom, vratio i Eugene Laverty. Njegov timski kolega je Lorenzo Savadori, koji je u momčadi IODARacing dosta uspješno branio čast istog talijanskog proizvođača u trenutku kada Aprilia nije imala tvornički tim. Jasno, to nisu sve kadrovske promjene, ali su one najvažnije, dok od onih ostalih izdvajamo novajliju Krummenachera, koji je u sklopu momčadi Kawasaki Pucetti Racing napredovao iz Supersport prvenstva.

U nastavku vam donosimo popis svih vozača i momčadi, a ispod toga i ranije objavljen Superbike kalendar za 2017., uz napomenu da je u međuvremenu potvrđeno kako će se pretposljednja utrka sezone voziti u Jerezu, ali će se održati tjedan dana kasnije, odnosno od 20. do 22. listopada.

SBK vozaci 2017

SBK Kalendar2017 full

 

fbmp ytmp imp