Motosport

SBK: Melandri se vraća s Ducatijem

mELANDRI dUCATI

Nakon godinu dana bez posla, Melandri je za 2017. potpisao ugovor s Ducatijevom tvorničkom momčadi. Giugliano je dobio otkaz.

Prošlo je otprilike godinu dana otkad je Marco Melandri prekinuo suradnju s Aprilijinom MotoGP momčadi. Podsjetimo, Aprilia je prošle sezone praktično natjerala Melandrija da se iz Superbike momčadi preseli u MotoGP tim, pouzdajući se u njegovo izdašno iskustvo u tom prvenstvu. No, bila je to čista katastrofa, tako da je usred MotoGP sezone njegovo mjesto zauzeo Stefan Bradl.

Otad je Melandri bio bez posla, a s obzirom da ima 34. godine, nije se činilo izglednim kako će ga više uopće naći, to više što je i sam tvrdio da će se vratiti utrkama isključivo ako nađe angažman u nekoj od vrhunskih momčadi. No, čekanje mu se očito isplatilo, tako da je za 2017. godinu već potpisao ugovor za tvorničku Superbike momčad Aruba.it Racing Ducati.

Tamo će ga dočekati Chaz Davies, koji vozi svoju treću sezonu za Ducati i broji 9 pobjeda s brutalnim Panigaleom R, a upravo je produžio ugovor i za iduće dvije sezone. Dakako, to znači da iz momčadi ispada Davide Giugliano koji je u svoje 3 sezone s tvorničkom momčadi skupio dosta padova i ozljeda, nekoliko odličnih utrka i nula pobjeda. Navodno si za iduću godinu traži mjesto u Moto2 prvenstvu.

Iako je Melandri u svojih 102 Superbike utrke osvojio 19 pobjeda i 49 podija, te bio nadomak osvajanju naslova s Yamahom, a brz i s BMW-om i Aprilijom, teško je predvidjeti kako će se snaći za upravljačem Ducatija. No, nema sumnje da je s njim Superbike prvenstvo zanimljivije nego bez njega.

fbmp ytmp imp