Motosport

Rally Dakar: Laia Sanz mijenja Hondu za KTM

1DAK15 Stage13 3320 MC

Prva dama pustinje prelazi s crvene na narančastu boju. S KTM-om će voziti i Enduro prvenstvo za žene.

 

Kad je uoči ovogodišnjeg relija Dakar s polutvorničke Honde prešla u tvorničku HRC momčad, činilo se da je riječ o sretnom braku. Na kraju jednog od težih izdanja tog natjecanja, Laia Sanz je bila odlična 9. u ukupnom poretku i drugi najbolje plasirani natjecatelj Honde. No, ispred nje je bilo čak 7 vozača KTM-a i možda je to jedan od razloga što je simpatična Španjolka odlučila priječi u redove austrijskog proizvođača.

 

Iako KTM ima peterostrukog pobjednika Comu, pokojeg prekaljenog veterana i potencijalne nove zvijezde kao što su Australac Price i Austrijanac Walkner, izgleda da im je posebno zadovoljstvo preotimati talente Honde. Prije godinu dana su tako u svoje redove namamili Sunderlanda, a sada je došao red i na Sanz, koja predstavlja i posebno zanimljivi marketinški materijal.

 

U sklopu priprema za Dakar, Laia Sanz će ove sezone s KTM-om voziti još neke rally utrke, ali i Enduro prvenstvo za žene, koje je osvajala tri posljednje sezone. Osim toga, Sanz je u svojoj karijeri nanizala i 13 naslova svjetske prvakinje u trialu.

fbmp ytmp imp