Motosport

MotoGP: Pedrosa je otišao pod nož

Pedrosa-armpump

Mala operacija i potencijalno velika komplikacija, koja će Pedrosu koštati jedne od posljednjih prilika za osvajanje MotoGP krune.

 

Neki će reći da je već ionako ima previše prilika, kao i to da ni ove godine nije spadao baš u najuži krug favorita za osvajanje naslova. Bilo kako bilo, najnoviji razvoj događaja ide u tom smjeru da Pedrosa potvrdi (neslavnu) titulu najuspješnijeg vozača koji nikad nije osvojio krunu u kraljevskoj klasi.

 

Nakon što je na prvoj utrci sezone osvojio tek 6. mjesto, tvornički vozač Honde je priznao da ima ozbiljnih problema s bolovima u podlaktici. Riječ je o tzv. „arm-pump" sindromu, koji je u nekom trenutku mučio većinu MotoGP vozača te se rješava gotovo rutinski. Međutim, Pedrosa je imao već dvije operacije na tu temu, posljednji put nakon prošlogodišnje utrke u Jerezu, bez pomaka nabolje. Budući su mu liječnici sugerirali kako bi treća operacija bila previše riskantna i mogla okončati njegovu karijeru, Španjolac je preko zime pokušao s neinvazivnim metodama, no utrka u Kataru je pokazala da to nije bilo dovoljno.

 

Stjeran u kut, 29-godišnjak se ipak odlučio na još jednu operaciju, nakon koje će morati duže vrijeme mirovati, tako da će sigurno propustiti barem predstojeće utrke u Teksasu i Argentini. Dakle, ako se i pokaže kako ga ta operacija neće koštati karijere, svakako će ga koštati još jedne prilike da osvoji MotoGP naslov. Pedrosino mjesto u tvorničkoj momčadi Honde privremeno će zauzeti testni vozač Hiroshi Aoyama.

fbmp ytmp imp