Motosport

Motosport: Slovenac završio 4. u utrci Daytona 200

Skubic1

Boštjan Skubic je na jednoj od poznatijih utrka na svijetu dogurao do odličnog 4. mjesta, pri čemu je kratko vrijeme čak i vodio.

 

Daytona 200 više nema nekadašnju težinu, kada su na toj utrci znali nastupati i najbolji vozači na svijetu, no riječ je o događanju koje još uvijek ima priču, posebno kad je u pitanju SAD. A osim slavne povijesti, kultnom statusu pridonosi i što se dobar dio kruga i dalje vozi po ovalu, na kojem se vozači pokušavaju voziti „u vlakiću" kako bi iscijedili još koju milju na sat iz svojih 600-ica, koje se od serijskih modela, osim po gumama i oklopima, mogu razlikovati tek po stražnjem amortizeru i doradama na glavi.

 

Iako je i dosad imao solidnih rezultata, vjerojatno ni sam Boštjan Skubic nije vjerovao da bi u svom 15. nastupu mogao doći do 4. mjesta. Štoviše, u ranoj fazi utrke je s Yamahom R6 čak kratko vrijeme i vodio, da bi do kraja ostao u istom krugu s pobjednikom i to na utrci koja je, zbog četiri crvene zastave, trajala 3 sata i 22 minute umjesto predviđena 2 sata.

 

Kao i prošle godine, pobijedio je Danny Eslick sa Suzukijem, prešavši u posljednjem krugu Yamahu u rukama Josha Herrina, koji se prošle godine nije baš proslavio u Moto2 prvenstvu, baš kao što se ni Geoff May nije proslavio u Superbike prvenstvu s EBR-om, ali je u Daytoni dohvatio 3. mjesto, nakon što je za svoj nastup skupljao donacije na Internetu. Ispada tako da je Skubic bio najbolji vozač izvan SAD-a.

 

Inače, Boštjan Skubic je sukomentator MotoGP utrka na slovenskoj televiziji Kanal A i taj svoj posao odrađuje vrlo dobro. Iako je ove godine konkurencija možda i bila nešto slabija, njegov rezultat iz Daytone 200 konačno potvrđuje da je i vrlo dobar vozač, bez obzira što neki njegovi sunarodnjaci možda imaju drugačije mišljenje. (foto: Inotherm)

skubic2

fbmp ytmp imp