Motosport

Martin Vugrinec se probio u Red Bull MotoGP Rookies Cup!

RedBullRookies

Sjajan uspjeh! Martin Vugrinec je jedan od 12 mladih vozača koji su se uspjeli probiti u Red Bull MotoGP Rookies Cup, prestižno natjecanje u sklopu MotoGP prvenstva.

 

Na španjolskoj stazi Gaudix u blizini Granade našlo se 109 mladih vozača iz 30 zemalja, koji su tijekom tri dana selekcije pokušali ući u prestižni Red Bull MotoGP Rookies Cup. Posljednjeg dana su preostala samo 42 vozača, među njima i Martin Vugrinec iz Novog Marofa, koji se u dva završna treninga pokazao dovoljno brzim da bude među dvanaestoricom najboljih i tako dobije pozivnicu za nastupanje u ovom prvenstvu iduće godine.

 

Red Bull Rookies Cup se vozi na identično pripremljenim KTM motociklima RC 250 R i već godinama predstavlja ponajbolju priliku za dokazivanje i ulazak u Moto3 prvenstvo, utoliko više što se kup vozi u sklopu europskog dijela utrka samog MotoGP prvenstva. Dakako, dalek je put od kvalificiranja u Red Bull Rookies Cup do eventualnog prelaska u Moto3 klasu, no svejedno je riječ o sjajnoj prilici za Martina Vugrineca, koji zaslužuje sve čestitke što se u jakoj međunarodnoj konkurenciji uspio probiti na sam prag svjetskog prvenstva.

 

Iako je Martin već i samim time pokazao koliko vrijedi, ne treba sumnjati da će se pokušati dodatno dokazati i u tako jakoj konkurenciji. A neće mu biti nimalo lako jer će se njemu i jedanaestorici novajlija pridružiti i probrani vozači koji su istom natjecanju nastupali i ove sezone. U svakom slučaju, imat ćemo za koga navijati, s time da će raspored utrka biti objavljen zajedno s kalendarom MotoGP prvenstva. Sretno Martine!

fbmp ytmp imp