Motosport

Motosport: Britanski MotoGP na Silverstoneu

motogp-silverstone-2014

Priča o Velikoj nagradi Velike Britanije krenula je smjerom koji su neki i predvidjeli. Naime, kada je još nedovršena staza Circuit of Wales od Silverstona preotela prava na održavanje Moto GP utrka za Veliku nagradu Britanije u zraku je visilo da li će se u sezoni 2015. tamo utrke doista i održati.

 

Kada je postalo jasno da nije realno očekivati da će staza u Walesu biti gotova, tamošnji organizatori, nositelji prava na Moto GP okrenuli su se stazi u Doninton Parku. Da bi se utrke održale tamo bilo je potrebno uložiti znatna sredstva kako bi se podigla razina sigurnosti, ali i drugih organizacijskih aspekata na toj stazi. Tijekom zimskih testiranja u Maleziji postalo je jasno da niti Donington Park neće biti spreman za prihvat Moto GP karavane i sve oči su se okrenule prema Silverstonu, jedinoj stazi u Velikoj Britaniji koja ima valjanu homologaciju za održavanje ovih utrka.

 

Ne treba niti govoriti koliki je ovo poslovni promašaj za Circuit of Wales s obzirom da se utrke vraćaju na Silverstone nakon što su im ovi "oteli" prava. Za pretpostaviti je da će se utrke na Silverstonu održati 30.08.2015. kao osamnaesta utrka prvenstva. Više informacija kada postanu dostupne.

fbmp ytmp imp