Novosti

Nova kaciga: Shoei J-Cruise3

J Cruise3 MattBlueMetallic

Potpuno nova generaciju Shoei J-Cruise jet kacige ima veće vidno polje, još bolju ventilaciju i štošta drugo

U odnosu na prethodni model s oznakom 2, potpuno nova J-Cruise3 jet kaciga bi trebala predstavljati dodatan napredak u svakom pogledu, a možda i najviše po pitanju ventilacije, koja je, navodno, poboljšana za čak 70%. Tome svakako pridonose tri ventilacijska otvora s gornje strane kacige, kojima pariraju tri izlazna otvora smještena sa stražnje strane, a strujanje je poboljšano i posebno oblikovanim unutarnjim oblogama glave vozača. Dakako, unutarnji jastučići se mogu izvaditi i prati, a dostupni su u različitim veličinama, kako bi kacigu mogli bolje prilagoditi svojoj glavi.

Shoei J Cruise3 view from front visor open1 retouched bglight

Vanjska školjka je izrađena od kompozitnog materijala AIM te je potpuno novog dizajna, dok je unutarnja školjka EPS izvedbe za ublažavanja eventualnih udaraca. Novi je i veći vanjski vizir, koji filtrira više od 99% UV-A i UV-B zraka, te ima svojevrsni spojler integriran u svoj donji rub kako bi bio čvršći, a usput se smanjile i turbulencije. Taj vanjski vizir je dostupan i u zatamnjenom izdanju, bez obzira što već u seriji dolazi i unutarnji sunčani vizir, koji je veći od dosadašnjeg, te se lako otvara i zatvara, a opcionalno se može zamijeniti žuto obojenim vizirom, koji pojačava kontrast.

 O3A5698

 

Opcijski se nudi Shoei Comlink sistem, a kaciga je spremna i za ugradnju Sena SRL3 Mesh komunikacijskog sustava, s time da su dostupni i adapteri za ugradnju SRL i SRL2 verzija. Vanjska školjka je dostupna u tri veličine, a može se doplatiti i za mali šilt. Trenutno se nudi pet jednobojnih varijanti, po preporučenoj cijeni od 549 eura za europsko tržište, ali uskoro će biti dostupne i šarene grafike, uz preporučenu cijenu 649 eura.

J Cruise3 BasaltGrey

 

Više u ovoj kategoriji: « U kina je stigao film Bajkeri
fbmp ytmp imp