Novosti

Ugovor s vragom: Ducati Diavel for Bentley

1 MY24 DUCATI DIAVEL FOR BENTLEY 13 UC589328 High

Nakon uspješne suradnje s Lamborghinijem, sad je Ducati stvorio poseban model i u čast marke Bentley.

Ranije ove godine, kad smo bili na novinarskoj prezentaciji baš novog Diavela V4, pričali smo s vođom razvoja koji je bio ugodno iznenađen koliko lako, i praktično u trenu, rasprodaju modele iz neke posebne serije, bez obzira na to kolika je visoka cijena. Štoviše, kad su predstavili prvi Diavel u izvedbi Lamborghini, kupci Ducatija su toliko brzo razgrabili ponuđenu ograničenu seriju da Lamborghiniju nije ostalo ništa za ponuditi kupcima svojih automobila, koji su s takvim Diavelom željeli popuniti jedan kut u svojoj garaži. U drugom pokušaju su zato rezervirali dio primjeraka isključivo za kupce Lamborghinija, pa isto vrijedi i sad kad su predstavili poseban model u znaku Bentleyja.

MY24 DUCATI DIAVEL FOR BENTLEY 8 UC589353 Low

Dakle, taj poseban Diavel, nazvan Diavel for Bentley, će biti proizveden u 500 primjeraka, a isključivo za kupce Bentleyja će biti dostupno i dodatnih 50 primjeraka modela Diavel for Bentley Mulliner. Za tih 50 komada ponosni vlasnici Bentleyja mogu izabrati da Diavel bude baš u bojama njihova automobila. Ostalih 500 komada dolazi u posebnoj „Bentley zelenoj“ boji, a tu je dosta detalja inspiriranih sportskim kupeom Batur, koji je proizveden (i prodan) u samo 18 primjeraka.

8 MY24 DUCATI DIAVEL FOR BENTLEY BATUR DIAVEL 3 UC589335 High

Tako su kovani naplatci Diavela oblikovani po uzoru na one s Batura, a i bočni usisnici imaju dvobojnu mrežicu, kao kod rešetke na nosu tog Bentley automobila. I završeci ispušnog sustava podsjećaju na one sa spomenutog automobila, a tu je još i mnoštvo drugih detalja koji bi već na prvi, ili možda tek na treći pogled trebali pobuditi asocijacije na najsnažniji Bentleyjev model.

3 MY24 DUCATI DIAVEL FOR BENTLEY 15 UC589329 High

Diavel for Bentley se može pohvaliti i time što su praktično cjelokupne oplate izrađene od karbona, a isto vrijedi i za već spomenuti ispušni sustav. Jasno, tu je i pločica s rednim brojem proizvedenog primjerka, koja je ovdje smještena na karbonskom poklopcu glave gornjeg reda cilindara. Ispod svega toga se skriva standardna tehnika novog i uzbudljivog Diavela V4, u koju je upakirano nepromijenjenih 168 KS. Jasno, cijela ta priča proizlazi iz činjenice da su i Ducati i Bentley dio VW grupe, baš kao što je to slučaj i s Lamborghinijem.

MY24 DUCATI DIAVEL FOR BENTLEY DETAILS 43 UC589400 High

fbmp ytmp imp