Novosti

Čudnovati kljunaš i repaš: H-D Low Rider ST

2022 Location Photography

Ideja je plemenita; stvoriti bagger uzbudljivijih voznih osobina. A o izvedbi, odnosno o dizajnu, se uvijek može raspravljati.

Sa 103 KS pri 4.750 o/min, Low Rider ST je najsnažniji modela iz Softail palete, a svakako i najčudniji. Odakle mu sva ta snaga? Iz Milwaukee-Eight 117 agregata koji je dosad bio rezerviran samo za skupocjene CVO modele. Ostatak tehnike je baziran na Low Rideru S, koji se nakon kratke stanke za 2022. vraća na tržište, praktično ne promijenjena izgleda, ali sada i on osnažen tim 117 agregatom.

22 fxlrs f52 r

Low Rider S

 

No, dakako da je nova ST izvedba ona o kojoj će se pričati, prvenstveno zbog poprilično hrabrog i ne baš skladnog, ali zanimljivog dizajna, određenog onim dodacima koji bi Low Rideru ST trebali podariti touring crtu. Neobična prednja maskica je nastala po uzoru na onu s modela FXTR s početka 80-ih, dok su relativno kompaktni (i odstranjivi) stražnji koferi preuzeti od bratskog Softaila Sport Glide. Uz tu bitnu razliku da su ovdje postavljeni još malo više, u stilu natjecateljskih prerada koje se natječu u američkom „King of the Baggers“ prvenstvu.

22 fxlrst f52 r ST

Low Rider ST

 

S tako visok postavljenim koferima, željelo se povećati mogućnost nagiba motocikla pri prolasku kroz zavoje, u ime čega su i podigli cijeli stražnji kraj, što vrijedi i za „običan“ Low Rider S. Neće to još biti dovoljno za obaranje rekorda kruga na Laguna Seci, ali veseli što su u Harley-Davidsonu počeli razmišljati i o performansama, čak i ako to iskazuju na jedan pomalo čudan način.

210249 my22 lowrider s lowrider st group riding jk 0341 8bit

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

fbmp ytmp imp