Novosti

Pretpremijera: Moto Guzzi V100 Mandello

04 moto guzzi v100 mandello

U atraktivan dizajn zapakiran je potpuno novi V2 agregat, koji je čak hlađen tekućinom. V100 Mandello bi mogao predstavljati revoluciju za Moto Guzzi.

Moto Guzzi ove godine slavi 100. rođendan, a u želji da poživi još barem toliko, netom je objavljen ambiciozan „Road to 2121“ plan. U sklopu toga, prezentiran je i veliki projekt restrukturiranja povijesne tvornice u Mandello del Lario, koji će potrajati do 2025. godine, pri čemu će se povećati proizvodni kapaciteti, ali i unaprijediti ekološka komponenta cijele priče.

03 moto guzzi v100 mandello

Ali za svjetlu budućnost su prije svega potrebni i novi proizvodi, pa je u sklopu te prezentacije Moto Guzzi objavio i prve službene fotografije potpuno novog modela V100 Mandello, s kojim ova stoljetna tvrtka doista okreće novi list. Naime, uz to što je dizajn itekako moderan i atraktivan, pažnju plijeni i potpuno novi V2 agregat, koji je prvi put u povijesti serijskih Moto Guzzija hlađen tekućinom.

I ne samo to, cijevi ispušnog sustava ne izlaze s prednje strane cilindra, kao na ostalim modelima ovog proizvođača, nego „izviru“ s donje strane cilindra, kao na aktualnoj generaciji BMW-ova bokser agregata s oznakom 1250. Sve to kako bi se osigurao bolji protok plinova, pa ne treba sumnjati da ovaj agregat ima i 4 ventila po cilindru, što je tehnologija koju je Moto Guzzi povremeno ugrađivao na probrane modele još od 80-ih godina prošlog stoljeća.

10 moto guzzi v100 mandello

Taj crossover (u stilu nekadašnje Yamahe TDM) će biti službeno predstavljen 23. studenog na EICMA sajmu u Milanu, a tada će biti objavljeni i tehnički podaci. Očekujemo barem 100 KS, s time da bi V100 Mandello vjerojatno trebao biti samo prvi u niski noviteta pokretanih varijacijama na temu tog potpuno novog V2 stroja.

Više o zanimljivih i turbulentnih prvih 100 godina Moto Guzzija pročitajte u idućem broju Moto Pulsa.

01 mandello render

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp