Novosti

Ducati ispod (karbonske) kože: deBolex dB 25

deBolex db25 1

Britanska radionica za vrhunske prerade pokrenula je proizvodnju 25 komada retro sportskih motocikala, baziranih na Monsteru 1200 S.

Nije da u cjeniku Ducatija nedostaje sportskih modela, pa i onih ekskluzivnih i skupocjenih, ali nekima ništa što izađe iz tvornice jednostavno nije dovoljno egzotično. Upravo su s time računali u britanskoj radionici za prerade deBolex, kad su najavili ručnu proizvodnju 25 primjeraka retro-sportskog modela dB 25, baziranog na tehnici ne baš egzotičnog i nedavno umirovljenog Monstera 1200 S. I čini se da Britanci nisu pogriješili u procjeni, jer ih je već otprilike polovica bezecirana. S time da cijena započinje od 38 tisuća funti. Ali samo započinje.

deBolex db25 2

Izuzmemo li mogućnost biranja između nekoliko varijanti SC Project ispušnog sustava, V2 pogonski agregat sa standardnih 147 KS pri 9.250 o/min nije diran, ali zato su u deBolexu promijenili više od stotinu drugih dijelova. Od većih elemenata, ističe su novi aluminijski nosač stražnjeg kraja i plastični spremnik goriva, a tu je i 21 element od karbona, među kojima i karbonske oplate. S time da prvi primjerak (narančaste boje) ima oplate ručno izrađene od aluminija, na temelju kojih su onda izrađeni kalupi za isto takve karbonske.

Uz te zaobljene oklope, retro pojavi pridonosi i asimetrično smješteno okruglo prednje svjetlo, prekriveno plastičnim poklopcem, kojeg (uz pomoć odvijača) možete skinuti i pohraniti repu motocikla. Taj dio se, dakako, doplaćuje, no vjerojatno bi ipak bilo nepristojno odbiti.

deBolex db25 3

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

 

fbmp ytmp imp