Novosti

Samo 1.500 komada: H-D Electra Glide Revival

210035_Nostos_Whitesweep

Iako izgleda kao da je dojurio iz 1969. godine, ovaj poseban model je i tehnikom i cijenom na razini aktualnog trenutka.

U novom „hardwire“ planu revitalizacije Harley-Davidsona stoji i da će jednom do dva puta godišnje predstaviti posebne „Icons Collection“ modele. Oni će dizajnom ili stremiti u budućnost ili se vraćati korijenima ove marke, kao što je to slučaj i s premijernim takvim motociklom nazvanim Electra Glide Revival. Biti će proizveden u 1.500 primjeraka, a dizajn je inspiriran Electrom Glide iz 1969. godine, prvim modelom kod kojeg se kao opcija mogao naručiti „batwing“ prednji oklop.

I kombinacija boja je inspirirana modelom iz 1969., a na istom tragu je izvedba dvobojnog sjedala, opremljenog amortizerom i kromiranim rukohvatom. Tu su i brojni drugi kromirani detalji, uključujući i žbičane naplatke. S druge strane, tehnika je moderna i preuzeta s aktualnih Softail modela, pa tako Electra Glide Revival ima infotainment sustav s TFT-om osjetljivim na dodir, a tu je i opširan paket elektronskih pomagala, kao i Milwaukee Eight 114 agregat od 1.868 ccm i 93 KS. U Njemačkoj se traži 30.000 eura, što znači da je i cijenom na razini današnjih Softail modela.

                                

fbmp ytmp imp