Novosti

Novitet: Ducati Hypermotard 950 RVE

03 DUCATI HYPERMOTARD 950 RVE UC169733 High

Smješten između običnog i SP modela, novi Hypermotard ima atraktivne „graffiti“ kolorite i dodatno elektronsko pomagalo.

Novi Hypemotard 950 RVE s osnovnim Hypermotardom 950 dijeli kompletnu mehaniku, uključujući i Marzocchi ovjes te izrazito temperamentni V2 agregat Testastretta 11° od 937 ccm i 114 KS pri 9.000 o/min, raspoređenih na 200 „mokrih“ kilograma. No, RVE vizualno itekako odskače od osnovnog modela doista atraktivnim „graffiti“ grafikama, s posebno tankim dekalima i kompleksnim načinom bojanja, kako bi konačni rezultat što više podsjećao na „airbrush“ tehniku, odnosno na Hypermotard 950 Concept, koje je prije otprilike godinu dana Ducati razotkrio na auto-moto događanju Concorso d'Eleganza Villa d'Este.

Uz to, dok se osnovni Hypermotard 950 može pohvaliti naprednom kontrolom proklizavanja i podizanja na stražnji kotač, te pametnim ABS-om, nova RVE verzija je i bogatija za obostrani „quickshifter“. Zahvaljujući tome, Hypermotard 950 RVE se smješta između osnovnog Hypemotarda 950 i 2 kg lakše verzije SP, koja također ima quickshifter, ali i Öhlins ovjes te kovane naplatke. Između njih je cijenom od 110.990 kn, što znači da je samo 5 tisuća skuplji od osnovnog modela, a istovremeno čak 16 tisuća kuna jeftiniji od verzije od SP. S time da je od oba vizualno bitno atraktivniji. 

Ispod donje fotografije prenosimo vam službeno tiskovno izvješće Ducatija u povodu predstavljanja ovog modela.

 DUCATI HYPERMOTARD 950 RVE ACTION 02 UC169742 High

Ducati predstavlja novi Hypermotard 950 RVE, koji je pozicioniran između ulaznog modela Hypermotard 950 i Hypermotard 950 SP.

Hypermotard 950 RVE karakteriziraju boje / šare nazvane "Graffiti" inspirirane uličnom umjetnošću. Motocikl je baziran na uspjehu postignutom u 2019. godini, posebno na društvenim mrežama, konceptom Hypermotard 950 predstavljenim na izložbi u prestižnoj Concorso d'Eleganza Villa d'Este.

Želeći prenijeti istu kvalitetu proizvodnje konceptnog motocikla bilo je potrebno u fazama bojanja zaposliti visoko kvalificiranu radnu snagu, koristiti naljepnice vrlo male debljine i usvojiti posebno dug i složen postupak nanošenja boja. Rezultat je usporediv s uporabom air brusha.

Za ovu novu verziju nije unaprijeđena samo grafika već i standardna oprema. Elektronički paket Hypermotard 950 RVE poboljšan je Ducati Quick Shifterom (DQS) EVO koji radi u oba smjera, a koji je dodan komponentama koje su već prisutne i u standardnoj verziji, a to su Bosch Cornering ABS sa funkcijom Slide by Brake (u mapi 1), Ducati Traction Control Evo (DTC EVO) i Ducati Wheelie Control (DWC) EVO.

Hypermotard 950 je vrhunski fun-bike u gami Ducati motocikla, dizajniran tako da jamči visoku razinu zabave i kontrole tijekom vožnje. Agresivni dizajn nadahnut izgledom motarda, vrti se oko dvostrukog ispušnog sustava smještenog ispod sjedala i manjih oplata koje ostavljaju vidljivu noseću strukturu uključujući stražnji dio trellis okvira koji naglašava lakoću i esencijalnost izvedbe. Ergonomija osigurava maksimalnu reakciju vozača u svim uvjetima. Sjedalo je ravno, posebno suženo kako bi se osigurala široka mogućnost pomicanja vozača i omogućilo lako spuštanje u nagib sve do dodira sa asfaltom.

Hypermotard 950 RVE pokreće dvocilindrični motor od 937 ccm Testastretta 11 °, koji je sa svojih 114 KS pri 9000 okr / min i 9,8 kg okretnog momenta, od čega je preko 80% dostupno već na 3.000 o / min, savršen za ponuditi maksimalnu zabavu kako u sportskoj vožnji na stazi ili cestama punim zavoja, tako i u svakodnevnoj vožnji gradskim dionicama.

Na vrhu serije Hypermotard 950 nalazi se Hypermotard 950 SP s trkačom grafikom i Öhlinsovim ovjesom s produženim hodom, kovanim Marchesini naplatcima i Ducati Quick Shift (DQS) EVO s radom u oba smjera.

Motocikl će biti dostupan za prodaju u Ducati salonu od srpnja po cijeni od 110.990,00 kn.

 

01 DUCATI HYPERMOTARD 950 RVE UC169737 High

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

fbmp ytmp imp