Novosti

Ducati predstavio novitete za 2020.

Streetfighter V4

Uz goli Streetfighter V4 s 208 KS, obznanjeni su i Panigale V2, obnovljeni Panigale V4 i Multistrada 1260 S Grand Tour.

Dugi niz godina je sasvim lijepo funkcionirala praksa prema kojoj bi Ducati svoje nove modele za iduću godinu razotkrio novinarima u Milanu, večer prije otvaranja EICMA sajma. Odnedavno su to pomaknuli na vikend prije EICMA sajma, a sad su to predstavljanje održali čak dva tjedna ranije, i to u Riminiju.

No daleko važnije od mjesta i vremena radnje je ono što su predstavili kao novitete za 2020. A tu doista nisu podbacili, predstavivši tri atraktivna nova modela, plus pokoju novu verziju.

 

Streetfighter V4 / Streetfighter V4 S

070 DUCATI WORLD PREMIERE 2020 UC101939 Mid

Vjerojatno najiščekivaniji Ducatijev novitet za 2020. je Streetfighter, koji, kao što smo se i nadali, nije ništa više (ni manje) nego razgolićena verzija Panigalea V4. Jasno, tu je sad viši upravljač, a i agregat je malo prigušen, no i obećanih 208 KS obećava brutalnu borbu s vjetrom. S time da se na bokovima nalaze aerodinamička krilca, koja bi trebala spriječiti izraženije rasterećenje prednjeg kraja pri suludim brzinama.

Suha težina je spuštena na samo 178 kg, a i dizajn je minimalistički, sa zanimljivim rješenjem prednje maskice, s LED dnevnim svjetlom koje svojim oblikom, tvrde u Ducatiju, podsjeća na osmjeh Jokera. A da bi osmjeh vlasnika bio još širi, nadoplatom za Akrapovič sustav dobije se 220 KS, a gubi 6 kg.

 

Panigale V4 / Panigale V4 S

061 DUCATI WORLD PREMIERE 2020 UC101938 Mid

Ducati je osluškivao prve kupce, te je nakon samo dvije sezone na tržištu pripremio obnovljenu verziju Panigalea V4. Navodno bi taj monstrum sad trebao biti ugodniji za vožnju, te opremljen naprednijom elektronikom. 214 KS je i dalje u igri, ali su i pridodani elementi s Panigalea V4 R. Pod tim se podrazumijevaju krilca na nosu, drugačiji vizir i gornji dio oplata, te učinkovitiji prorezi za odvođenje topline V4 agregata.

 

Panigale V2

DUCATI PANIGALE V2 AMBIENCE 28 UC101517 Mid

Panigale 959 odlazi u prošlost, a na njegovo mjesto stiže Panigale V2. S deklariranih 155 KS nije bitno snažniji od svog prethodnika, ali Ducatisti će znati cijeniti što je opremljen jednorukom stražnjom vilicom i kompaktnijim ispušnim sustavom. Osim toga, u potpunosti je redizajniran po uzoru na aktualni Panigale V4, a iz Ducatija obećavaju i napredniju elektroniku kao i ugodniju sportsku vožnju, zahvaljujući novom sjedalu i postavkama ovjesa.

 

Ostale novosti

004 DUCATI WORLD PREMIERE 2020 UC101926 Mid

Ducati je predstavio i bogatu opremljenu Multistradu 1260 S Grand Tour, kao i Scrambler Icon Dark, s kojim bi sad trebao počinjati taj dio ponude, a u novim bojama su osvanuli modeli Diavel 1260 i 1260 S, kao i Monster 1200. Uz to, predstavljena su i tri električna bicikla, a ostaje za vidjeti je li to baš sve, ili je za EICMA sajam ipak ostavljeno još kakvo iznenađenje.

U svakom slučaju, više informacija o Ducati novitetima za 2020. potražite u idućem broju Moto Pulsa.

 

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

 

fbmp ytmp imp