Novosti

Pretpremijera: Ducati Streetfighter V4

01 Ducati Pikes Peak International Hill Climb 2019 Streetfighter Prototype UC74719 High

Ducati je objavio službene fotografije maskirnog Streetfightera V4, s kojim će prvo napasti Pikes Peak.

Na veliko veselje ljubitelja prethodne generacije žestokih Streetfightera s V2 agregatom, u Ducatiju već neko vrijeme ne skrivaju da će ove jeseni biti predstavljen Streetfighter V4. Sad je i potvrđeno da nakon službene premijere na EICMA sajmu u Milanu u prodaju kreće u proljeće 2020.

Dakako da je taj novi super naked tehnički izravno baziran na brutalno dobrom Panigaleu V4 1100, a ova rana pretpremijera je rezultat toga što će Ducati s prototipom tog motocikla 30. lipnja nastupiti na famoznoj Pikes Peak brdskoj utrci. S povišenim upravljačem i minimalističkim oplatama Streetfihter V4 taman udovoljava pravilima te utrke, na kojoj su čisti sportski motocikli zabranjeni, a teret očekivanja na svojim plećima nosi Carlin Dunne, koji je s Ducatijem tu već pobjeđivao.

Dakako da konkretnih tehničkih podataka za budući serijski model još nema, ali možemo ih naslutiti i pretpostaviti da će Streetfighter prebaciti granicu od 200 KS. U prilog tome idu i čak dvostruka aerodinamička krilca na boku, koja bi trebala pripomoći da prednji kotač, barem koliko-toliko, ostane u kontaktu s asfaltom pri otvaranju gasa.

Osim toga, u Ducatiju tvrde da prototip jasno pokazuje kako će izgledati budući serijski model, te da ove maskirne grafike nisu tu da zamute sliku, nego da naglase agresivne linije. Umjesto zaključka, citiramo Claudia Domenicalija, prvog čovjeka Ducatija: „Streetfighter V4 je Panigale za vožnju cestom“. Amen!

02 Ducati Pikes Peak International Hill Climb 2019 Streetfighter Prototype UC74720 High

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp