Novosti

Moto Guzzi Open House 2018

01 Moto Guzzi Open House 2018 Test Ride

Više od 30.000 sudionika okupiralo je legendarnu tvornicu u Mandellu. Pritom je predstavljena i konačna verzija novog modela V85 TT

Imali smo zadovoljstvo sudjelovati na trodnevnom okupljanju ljubitelja Moto Guzzija u Mandellu del Lario, mjesto koje je postalo poznato baš po tome što se u njemu nalazi tvornica ove marke. Osim u razgledavanju tvornice, muzeja i povijesnog zračnog tunela, uživali smo i u vožnji Moto Guzzi motocikala oko jezera Como. Naš izvještaj s tog događanja pročitajte u idućem broju Moto Pulsa, a u nastavku vam prenosimo službeno izvješće, koje smo dobili od tvrtke Piaggio Hrvatska. Dodatne fotografije potražite u donjoj galeriji.

Mandello del Lario, 9. rujna 2018. – Rekordni posjet na Open House 2018 znak je strasti Guzzista prema Moto Guzziju, jednoj od najplemenitijih i najomiljenijih marki. Trideset tisuća entuzijasta, mnogi u sjedalu svog motocikla, došlo je sa svih strana svijeta u povijesnu tvornicu Moto Guzzi u mjestu Mandello Del Lario , gdje se Moto Guzzi motocikli proizvode od 1921. godine.

Gotovo sto godina nakon osnutka, Moto Guzzi proživljava drugu mladost, stalno povećavajući interes i popularnost među različitim generacijama koji prepoznaju vrijednosti poput autentičnosti, karaktera i iznimne vještine stvaranja jedinstvenih motocikala. Novi Moto Guzzi V85 TT koji je bio izložen prvi put u konačnoj verziji, osim oduševljenih pohvala publike, može se pohvaliti i s više od tisuću rezervacija za testnu vožnju.

Drugi Moto Guzzi dragulj koji je prvi put otkriven također je bio popularan među fotografima. Novi V9 Bobber Sport, agresivnija i profinjenija verzija već popularnog customa iz Mandella, obogaćena brojnim prestižnim detaljima, dostupan je za kupnju od kraja listopada.

Open House 2018 bio je bogatiji događanjima no ikad prije, počevši od mogućnosti razgledavanja proizvodnih linija i ništa manje interesantnog Moto Guzzi muzeja koji je udomio više od 150 motocikala, od GP prototipa iz 1919. do veličanstvenog MGS-01, kao i prvog serijskog motocikla iz 1921., modela „Normale“.

U centru Moto Guzzi sela, u samom srcu tvornice, glazba se izmjenjivala s drugim oblicima zabave, poput talk-show-a gdje su tvorci V85 TT detaljno opisali njegov nastanak. Bilo je izloženo i nekoliko dojmljivih modela koje je izradio Filippo Barbacane iz Rossopuro Workshops. I ove godine okrjepa je bila osigurana u obliku street fooda te su s pet kamiončića posluživana gurmanska jela s širokom ponudom talijanske kuhinje.

Najpopularnija glazba bila je ona koju su stvarali V-twin agregati flote aktualnih Moto Guzzi modela na kojima je napravljeno više od 800 probnih vožnji. Jedan od motocikala bio je i novi V7 III Limited, najnovija posebna verzija 750-ice iz Mandella. Osjećaj pripadnosti koju velika obitelj Moto Guzzi nadahnjuje potvrđuje zajednica The Clan sa svojih više od 30.000 članova za koje je bio rezerviran poseban, ekskluzivan tretman na Open House okupljanju. Registracija je uvijek otvorena na www.theclan.motoguzzi.com.

Nakon zaključena tri dana posvećena najljepšim talijanskim motociklima posebnu zahvalu zaslužuje općina Mandello del Lario koja je upravljala aktivnostima izvan tvornice tijekom Moto Guzzi Open House 2018.

fbmp ytmp imp