Novosti

Novitet: Royal Enfield Classic 500 Pegasus

500 Pegasus

Posebna serija od tisuću Pegasusa odaje počast padobrancima i Flyning Flea modelima koji su bacani iz aviona za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Diljem cijelog svijeta su iz vojnih aviona razbacana cijela „jata“ Flying Flea modela, laganih 125-ica fiksiranih u metalnom kavezu i opremljenih padobranom. Sve kako bi britanski padobranci po doskoku na neprijateljski teritorij imali na čemu juriti.

Budući da se Royal Enfield duhom i tijelom sve više vraća u Europu i na rodnu britansku grudu, odlučili su iskoristiti tu epizodu iz Drugog svjetskog rata i predstaviti Pegasus verziju aktualnog modela Classic 500, koji je, inače, za 2018. dobio stražnji disk i zadovoljio Euro4 norme. Kako bi imao poveznicu s Flying Flea modelima, Pegasus se, osim po ratničkoj boji, od običnog Classica razlikuje i po nekim zgodnim detaljima.

Tako se na spremniku goriva nalazi Peagasus amblem, kao zaštitni znak padobranske pukovnije, a tu je jasno otisnut i serijski broj konkretnog primjerka motocikla. Osim toga, na bočnom poklopcu motora je i žuta trakica s kojom se na Flying Fle modelima, kod ukrcavanja na avion, označavalo težište. Tu su i još neke sitnice, poput u smeđe obojanih ručki, ali i velike bočne torbe, na kojima se također nalazi amblem „letećeg konja“.

Biti će proizvedeno tisuću komada Pegasusa, a donekle je zanimljivo da će njih samo 190 završiti u Velikoj Britaniji, gdje će se prodavati po cijeni od 5.000 funti. Tehnički podaci bi trebali ostati isti kao i na modelu Classic 500, što znači da je 27 KS zaduženo za pokretanje blizu 200 kg.

RoyalEnfieldPegasus

fbmp ytmp imp