Novosti

Novitet: Triumph Bonneville Speedmaster

Speedmaster hero front three quarter

Na mehaničkoj osnovi atraktivnog Bobbera stvoren je konvencionalniji Speedster, koji u custom klasu unosi britanski šarm.

Novi Bonneville Speedmaster nema ništa zajedničko s dosadašnjim Speedmasterom od 865 ccm (koji je još uvijek u ponudi) nego je dvojajčani blizanac prije godinu predstavljenog Bonneville Bobbera. S njim dijeli tekućinom hlađeni agregat od 1.200 ccm i 77 KS, kao i specifičnu izvedbu okvira, s monoamortizerom skrivenim ispod sjedala, kako bi se dobio dojam „hard-tail“ izvedbe stražnjeg kraja.

Za razliku od Bobbera, koji je isključivo jednosjed, novi Speedmaster nudi prostor za dvoje, s time da se sjedalo suvozača, zajedno s rukohvatima, može i skinuti. Zbog dodatne težine eventualnog suputnika morao je biti i drugačije podešen ovjes, a promijenjena je i ergonomija vozača, koji se drži za unatrag svinuti upravljač i ima više naprijed ispružene noge.

Spremnik goriva se udebljao s 9 na 12 litara, a bitno bucmastija je i prednja Avon guma u dimenzijama 130/90-16, dok je ona stražnja ostala istih proporcija 150/80-16. Osim toga, Speedmaster umjesto jednog ima dva prednja diska, i to uparena s Brembo kliještima, što bi trebalo itekako kompenzirati činjenicu da je težina porasla za nepunih 17 kg.

I ovdje je u igri kontrola proklizavanja, kao i dvije mape razvijanja snage, no Speedmaster ima i LED prednje svjetlo, te tempomat. Dakako, tu je i opsežna ponuda dodatne opreme, sa čak 130 stavki, a pripremljena su i dva zasebna paketa. Highway kit uključuje prozirni vjetrobran, udobnija sjedala i kožne bisage, dok je Maverick kit namijenjen solo vozačima koji vole minimalistički stil, a nemaju ništa protiv buke Vance&Hines ispušnog sustava.

Dodatne fotografije pogledajte u donjoj galeriji.

fbmp ytmp imp