Novosti

Nove verzije i dorađeni Indian modeli za 2018.

ind my18 springfield dark horse pga hero 0284

Springfield Dark Horse i Roadmaster Elite šire ponudu, a dorađeni su i modeli Scout i Chief Classic.

Nakon što su nedavno predstavili zanimljivi i agresivni Scout Bobber, Indian je najavio i novi Springfield Dark Horse (gornja fotografija) i Roadmaster Elite, što znači da već sada imaju spremnih 15 modela za 2018., a sva je prilika da će im se, prije ili kasnije, pridružiti još koji. Doduše, i dalje su u igri samo dvije mehaničke platforme, pa se pritom tu ne radi toliko o novim modelima, koliko o novim verzijama, ako i o tome, ali su ti noviteti utoliko zanimljiviji što dolaze u sezoni kiselih krastavaca.

Osim toga, u 2018. s novim optimizmom ulaze i njihova dva najzanimljivija modela, pa je tako Scout promišljeno dorađen, dok je Chief Classic još više retro. Slijede fotografije i kratki opis novih verzija Spingfielda i Roadmastera, te dorađenog Scouta i Chief Classica.

Springfield Dark Horse

ind my18 springfield dark horse pga hero 0114

Poslije Chiefa te Chieftaina, i Springfield je dobio Dark Horse izvedbu, što na jeziku ovog proizvođača znači da je cijeli motocikl, uključujući i kofere, presvučen u mat crnu boju. Osim toga, Dark Horse ima i bitno plići blatobran, s kojim više dolazi do izražaja prednji naplatak, koji je ovdje promjera 19 umjesto za Springfield uobičajenih 16 cola. U seriji dolazi i prozirni vjetrobran koji se lako skida.

Roadmaster Elite

roadmasterelite cobalt 145

Nakon što je prije koji mjesec bagger Chieftain dobio još bolje opremljenu verziju pompoznog naziva Elite, sada je ista sudbina zatekla i Roadmaster, ionako najluksuzniji model u ponudi. Američka sklonost pretjerivanju najviše dolazi do izražaja kroz odsjaj Indian značke od 24 karatnog zlata smještene sa svake strane spremnika goriva. Osim toga, Roadmaster Elite dolazi s audio sustavom od 300 W, s neobično stršećim osloncima za ruke suvozača koji bude asocijacija na ginekološki stol, te kromiranim prednjim i stražnjim „odbojnikom“ i drugačijim retrovizorima. Jedino u čemu nisu otišli preko svake mjere je ponuda boja, koja je svedena na jednu tamno plavo - svijetlo plavo kombinaciju. Doduše, moglo je to i bez šljokica.

Scout

21 bh my18 scout fairway green full bike 00038

Iako je Scout na prvi pogled sitno dorađen, odsad bi trebao pružiti više vozačkog užitka. Tako je dosad osporavana prednja vilica zamijenjena onom „catridge“ tipa, a dobrodošla novost su i Pirelli gume budući one dosadašnje nisu ulijevale povjerenje. Osim toga, Scout odsad u seriji dolazi sa sjedalom za suvozača i pripadajućim osloncima za noge, a lagano je proširena i ponuda boja.

Chief Classic

chief classic burgundy 130

Chief Classic u 2018. ulazi još ljepši i stariji zahvaljujući tome što su žbičani naplatci došli na mjesto dosadašnjih lijevanih, a uz to su na njih navučene gume s bijelim rubom. Možda dolazi u samo jednoj kombinaciji boja, ali zato mu ta crvena odlično pristaje.

fbmp ytmp imp