Novosti

Koncept: BMW R 1200 GS Adventure Hover Ride Design

O90248861 highRes lego technic design

Lego je osmislio lebdeći Adventure, BMW je tu igračku pretvorio u stvarnost. Samo što ne lebdi.

U aktualnom broju Moto Pulsa objavili smo vijest o tome da je Lego stvorio set od 603 dijela od kojeg možete sastaviti model BMW-a R 12000 GS Adventure. U međuvremenu smo doznali da se od dijelova u tom setu može stvoriti i futuristička verzija lebdećeg Adventurea. No, ne bi vas sad gnjavili svime time da u BMW-u nisu predstavili i koncept lebdećeg Adventurea u stvarnoj veličini.

Tu repliku Lego koncepta su vlastoručno izradili praktikanti BMW-a, odnosno BMW Junior Company, koristeći elemente stvarnog motocikla. Pritom je veliki broj dijelova morao biti dodatno prilagođen, a među njima i prednji naplatak, koji je u ovom slučaju polegnut sa stražnje strane Adventurea te su mu krakovi modificirani u stilu propelera kako bi osigurao uzgon.

Dakako, kombinacija moćnog bokser agregata i takvog kotača-propelera nije ni izbliza dovoljna da ovaj masivni koncept odvoji od zemlje, tako da će BMW R 1200 GS Adventure Hover Ride lebdjeti samo u vašoj mašti. I vašim/dječjim rukama, ako kupite Lego set. Dodatne fotografije pogledajte u donjoj galeriji.

fbmp ytmp imp