Novosti

Novitet: MV Agusta Dragster 800 RC

Dragster 800 RC 17

Iz MV Aguste nas ne prestaju bombardirati skupocjenim RC verzijama. Kod Dragstera razlika nije samo u boji.

Za razliku od sportskih modela F3 RC i F4 RC, koji su i dosad bili u ponudi, a nedavno su im samo promijenjene boje, Dragster 800 je prvi put predstavljen u toj varijanti. Kao vizualno još brutalnija varijanta tadašnjeg Brutalea 800, Dragster je zaživio prije dvije godine, a uz osnovni model sa 125 KS, u igri su i RR te LH44 verzije sa 140 KS, kojima se sada pridružuje i RC.

Kao i sportski RC modeli, Dragster 800 RC je poseban po natjecateljskim bojama i grafikama MV Aguste, a tu je i dvobojno sjedalo, no ne staje sve na tome. Naime, za razliku od ostalih Dragstera, RC verzija nema naplatke sa žbicama, nego kovane aluminijske naplatke s krakovima. Osim toga, kod Dragstera 800 RC su prednji blatobran, bočni poklopci hladnjaka i mala maskica izrađeni od karbona. Sve to se nije odrazilo na suhu težinu, koja ostaje na brojci od 168 kg.

Prestižnom statusu bi valjda trebalo pridonijeti i to što je količina ograničena na 350 primjeraka, iako to i nije tako mala brojka za MV Agustu, koja je ionako bitno smanjila proizvodnju. U kontekstu toga, RC verzija bi mogla predstavljati i zgodan način da se uz malo dodatnog ulaganja, a po bitno većoj cijeni, rasprodaju zalihe Dragstera.

Dodatne fotografije pogledajte u donjoj galeriji.

fbmp ytmp imp