Novosti

Top 7 EICMA noviteta: #5,5 Suzuki SV 650

Suzuki SV 650 uvodna

Suzuki na tržište vraća lakši, snažniji i čišći SV 650, koji kombinira retro dizajn prednjeg svjetla s modernim tehnološkim i dizajnerskim elementima.

Povratak na tržište Suzukija SV 650 predstavlja jedno od većih iznenađenja ovogodišnjeg EICMA sajma. Ne zato jer je riječ o nekom revolucionarnom modelu, već zato jer mu se nitko nije nadao. No, u Suzukiju su se dosjetili modernizirati i osnažiti poznati V2 agregat od 645 ccm, dovesti ga na razinu Euro 4 normi, olakšati ostatak konstrukcije i sve to zapakirati u formu jednostavnog i dopadljivog motocikla.

U kojoj će mjeri SV 650 biti nešto osebujnija alternativa Yamahi MT-07, ili pak Kawasakiju ER-6n, ovisi prvenstveno o cijeni. Čisto orijentacije radi, aktualni Gladius je unutar granice od 50 tisuća kuna, no SV 650 ipak ima noviju verziju agregata, uz to je i 8 kg lakši, a tu su i neka moderna rješenja, kao što je sustav koji automatski pridodaje gas i tako pomaže vozaču kod kretanja smjesta.

Više o ovom modelu i ostalim novitetima s EICMA sajma pročitajte u novom Moto Pulsu, a fotografije Suzukijevog noviteta pogledajte u donjoj galeriji.

fbmp ytmp imp