Novosti

Motohappening privremeno seli na Novi Marof

Najava marof 1

Motohappenig privremeno seli na Novi Marof

Ove će godine popularni Motohappening promijeniti privremeno lokaciju i sa Grobnika preseliti na stazu u Novom Marofu.
Razlog preseljenja je razilaženje organizatora s vodstvom piste, odnosno poslovna politika novog direktora Grobnika Zdenka Šantića, koji po mnogima nekoliko zadnjih godina upropaštava Grobnik i svojim idejama tjera stare organizatore na druge piste.

Od kako je došao na tu funkciju trudi se otkazati Motohappening te je postavljao svake godine nove uvjete sve dok nisu odustali. U konkretnom slučaju on inzistira na povećanoj cijeni najma piste organizatorima Motohappeninga gdje organizator ne može naplatiti svojim posjetiteljima ispod 100 Eura po vozaču, dok istovremeno samo dan prije, i dan poslije te priredbe, u samostalnoj organizaciji Šantić ruši cijenu bez srama na 50 Eura. Osim toga obećaje organizatorima, pa i nama, da će im u slučaju kiše ili snijega dati popust, ali se u tom slučaju na kraju izvlači i pere ruke od svega jer je akontaciju uzeo na početku godine. Takvim zavlačenjem za nos organizatori godinama malo po malo okreću leđa Grobniku i odlaze dalje.
Osim toga izigravaju se domaći organizatori koji plaćaju porez, dok strani organizatori mahom uz njegovo "okretanje glave" mogu pistu iznajmljivati i naplaćivati bez izdavanja računa o čemu je pisao i Auto klub. Neki pak organizatori mogu raditi s njim samo na postotak, a drugi ne mogu.
Koji je dokaz takvom upropaštavanju Grobnika? Nekad je Grobnik bio zauzet 300 dana u godini i nije bilo slobodnih termina za nove organizatore, a danas termina ima koliko želite. Ali to nije uvjetovano domaćom krizom kako će oni reći jer su gotovo svi organizatori stranci, a Europa je već odavno izašla iz recesije, osobito Njemačka čiji su gosti najčešći.


Dok Grobnik ne promijeni politiku, istu za sve, ili dok Zdenko Šantić ne ode s te funkcije, Motohappening se neće vratiti na Grobnik. Organizatori Motohappeninga žele niže cijene za domaće vozače, snižene barem na 50 Eura.

 

Najava marof 3

 

Novi Marof 26.-27.04.

Ove godine Motohappening će se održati na Novom Marofu, kraćoj stazi ali jednako dragoj motoristima. Osim utrke amatera tu će biti mjesta i za utrke Prvenstva Hrvatske i Prvenstva Grada Zagreba. Utrka natjecatelje košta svega 100 kn, a trening 200 kn što je kudikamo jeftinije nego na Grobniku, a i gume se ne troše istim tempom.
Uskoro više na ovom portalu o samoj satnici za Subotu 26. i Nedelju 27.04.

 

Najava marof 2

 

Najava marof 4

fbmp ytmp imp