Novosti

Dan motociklista slavi se na Jarunu 03.05.

JARUN-dobrodosli

Dan motociklista ove godine slavit će se 03.05.

Na temelju inicijative Odbora za motociklizam HMS-a i koordinacije s udrugom Karavana za život "bikeri na cesti" od ove godine počinjemo obilježavati Dan motociklista.


Određeni datum je 05.05. kada je krenula prva Karavana za život prije 3 godine, a HMS poziva sve motocikliste i klubove u RH da prigodnim akcijama ubuduće obilježe taj dan. Kako taj dan uglavnom ne pada za vikend, manifestacija Dan motociklista će se održavati u budućnosti najbliži vikend tom datumu. Ove godine to je 03.05.


Uvod u Dan motociklista bit će dva važna događaja:

 

3. Karavana za život «bikeri na cesti» - 03.05.2014., ŠRC Jarun, Zagreb
HMS će sudjelovati u ovom značajnom događaju za motocikliste u Hrvatskoj. Očekuje se dolazak više tisuća motociklista iz cijele Hrvatske. Iznimno za taj dođađaj Grad Zagreb je odobrio dolazak motociklistima na zagrebačko more, gdje im je inače pristup motociklima zabranjen.

Više o samom događanju pročitajte ovdje: http://www.karavanazazivot.com

 

 

Dani tehničke ispravnosti motocikala (14.4.2014. – 19.4.2014.)
U organizaciji Hrvatskog autokluba (HAK) i Centra za vozila Hrvatske d.d. akcija će se provoditi na cijelom teritoriju Republike Hrvatske u svim stanicama za tehnički pregled vozila (redovnim i preventivnim).
Akcija ima isključivo preventivno - sigurnosni karakter i temeljena je na poticanju vozača motocikala i mopeda u smjeru ispravnog i pravovremenog sagledavanja aspekta tehničke ispravnosti vlastitog vozila za sigurno sudjelovanje u prometu tj. izbjegavanja prometnih nezgoda uvjetovanih tehničkom neispravnošću vozila.
Akcija je u potpunosti dobrovoljna i besplatna za sudionike. Težište akcije je na pružanju savjetodavne pomoći oko uklanjanja eventualno utvrđenih nedostataka na vozilu. Nikakve represivne mjere se ne primjenjuju.


Aktivnosti:
• Vizualna kontrola vozila: okvir, eventualna korozija, loše pričvrščenje pojedinih dijelova, nejednolika potrošnja guma o prostor motora, eventualno propuštanje maziva, stanje gumenih vodova stanje el. Instalacije, urednost sajli, ovjes, suhoća amortizera, pričvršćenost upravljača, stanje
pogonskog lanca, položaj i osvjetljenost reg. pločice
• Gume: provjera tlaka, provjera utora gaznog sloja gume, stanje gume (starost, ispucanost,...)

• Kočnice, vizualna kontrola, dinamičko i statičko ispitivanje valjcima ako postoje valjci prilagođeni za motore i motocikle Izvan STP (stanice za tehnički pregled) ako ne postoje valjci prilagođeni za motore
• Najveća brzina mopeda, o provjera najveće brzine

 


Detalje o aktivnostima potražite na:
Web stranicama HMS-a - http://hms-moto.hr/

Web stranicama Karavana za život - http://www.karavanazazivot.com/


Dodatne informacije:
Email HMS-a: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Tel HMS: +385 1 301 23 21
Osoba za kontakt:
Stjepko Varga, tajnik Odbora za motociklizam – Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

fbmp ytmp imp