Novosti

Gdje je nestala Nena Debelić?

Nena 1

Od svibnja 2012. kada je doživjela težak pad u Italiji na Svjetskom Prvenstvu nismo čuli za Nenu Debelić veliku nadu hrvatskog motocrossa sa Raba. Pitamo se gdje je ona danas i što radi. Da li je motocross gotova priča?

 

Prisjećamo se, prilikom tog nesretnog pada 2012 godine pukla joj je podkoljenična kost, stradali su ligamenti i hrskavica. Iz Italije je hitno prevezena u kliniku u Lovranu, gdje je odmah operirana. Ugrađene su joj dvije pločice i devet vijaka. Određene su terapije i štake koje su je pratile osam mjeseci...

 

Rehabilitacija
Od sječnja 2013. godine krenula je Nena s malo pojačanim terapijama, sve do listopada kada sam morala ponovno na operaciju (petu po redu) ,tj. na vađenje šipki i vijaka. No već, početkom ove godine, Nena je krenula s treninzima za jačanje mišića, posebno na operiranoj nozi, koji su joj nestali u ove dvije godine.

 

Planovi ponovo veliki
Ove godine Nena planira pripremati se za sezonu 2015 na Svjetskom Prvenstvu i nada se svojoj najboljoj sezoni.
Među tim pripremama, ove godine 04.05. sudjelovat će na najvećoj utrci Wings for life World Run, u Zadru. To je utrka koja se održava u državama diljem svijeta, a cilj je pomoći rad zaklade Wings for life čija je misija pronaći lijek za izliječenje ozlijeda leđe moždine.

 

Za razloge sudjelovanju ovakvoj utrci kaže: "Najviše me potaklo da sudjelujem, iz razloga, jer sam nažalost već pet puta osjetila kakav je osjećaj kada ne osjećaš noge. Na moju sreću to je kod mene trajalo svega par sati, s obirom da sam dobila epiduralnu anesteziju. Ali tada sam u suzama i panici razmišljala kako je ljudima koji uopće ne ojećaju svoje noge... Isto tako, na žalost imam dosta prijatelja koji su isto bili vozači motocrossa, vrhunski vozači, koji su sada u invalidskim kolicima, ali se i dalje trude i bave sportovima koji su njima prilagođeni. Svi oni i sve te situacije su me potakle da idem i da na taj način pomognem svim ljudima koji su u takvoj situaciji."

Neni želimo puno sreć e i uspjeha u sezonama koje slijede.

Nena 3

Nena 2

fbmp ytmp imp