Novosti

Novitet: KTM 450 Rally Replica

uvodna-640184375

U prodaji je replika nove generacije KTM-ovog pobjedničkog motocikla. Cijena i nije tako strašna kad uzmemo u obzir da je riječ o maloserijskom proizvodu vrhunske tehnologije

 

Kada je prije nekoliko godina na reliju Dakar uvedeno ograničenje od 450 ccm, u KTM-u su u tijelo tadašnjeg modela 690 Rally jednostavno ugradili pogonski agregat manje zapremine i to je bilo sasvim dovoljno. Budući su se u međuvremenu ozbiljnije angažirale tvorničke momčadi Yamahe i Honde, u KTM-u su prošle godine razvili potpuno novi rally motocikl, koji je od prvog do zadnjeg vijka prilagođen novim pravilima igre.

 

Coma je s tim novim natjecateljskim prototipom već u prvom pokušaju odnio uvjerljivu pobjedu, a sada je vjerna replika tog motocikla ponuđena i ostalim zainteresiranim natjecateljima. Dakako, serija je ograničena i bilo bi poželjno da u uz 24.000 eura (plus porezi) u džepu imate i prijavnicu na budući Dakar.

 

Pritom novi model nema gotovo ništa zajedničko sa svojim prethodnikom. Uz potpuno novi okvir, koji je uži i čvršći, tu je i sasvim drugačiji pogonski agregat, a po prvi put su u igri elektronsko ubrizgavanje goriva i šesti stupanj prijenosa. Poboljšana je i ergonomija, a na kakvoj 800 km dugoj etapi sretni vlasnik će znati cijeniti što je težina motocikla spuštena na 140 kg, u što nisu uključene 33 litre goriva.

fbmp ytmp imp