Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N136/Tuono/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N136/Tuono/Gallery

Novosti

Novitet: Aprilia Tuono V4 R ABS za 2014.

 

slikaXX

Ekstatični Tuono s najnovijim paketom promjena postaje još snažniji i napredniji, ali i udobniji


Dok se iza brda valja novi KTM Super Duke, u Apriliji ne sjede skrštenih ruku već su i prije dolaska jeseni predstavili poboljšanu verziju treće generacije modela Tuono. Zahvaljujući oku uglavnom skrivenim promjenama, Tuono postaje još snažniji, ali vjerojatno i udobniji.

Krenimo s ovim posljednjim. Dakle, obnovljeni Tuono V4R ABS od sada dolazi s deblje podstavljenim sjedalom, ali i blago promijenjenom ergonomijom, zahvaljujući novom spremniku goriva zapremine 18,5 l. Osim toga, i ovjes je podešen nešto mekše, pri čemu se novoj Sachs prednjoj vilici na jednom štapu podešava povrat, a na drugom predopterećenje.

Aprilijin aPRC paket elektronskih pomagala postao je još napredniji nego prije, a u igri je i nova generacija ABS-a, koji nudi 3 različita programa uz mogućnost da se potpun isključi. Točku na „i“ u tom dijelu stavljaju i nova Brembo kočiona kliješta izrađena od jednog komada.

Intervencijama je podvrgnuta i pogonska grupa. U mjenjaču s skraćeni prijenosni omjeri prva tri stupnja, dok je sam pogonski agregat pretrpio uobičajene promjene usmjerene na bolji protok plinova i smanjenje unutarnjih otpora. Maksimalna snaga je porasla sa 167 na 170 KS i sada se razvija na nešto nižih 11.500 okr/min, a istovremeno je ugrađen i teži zamašnjak kako bi se povećala uglađenost.

Obnovljeni Tuono zasad dolazi u bijeloj i crnoj boji te samo u „osnovnoj“ verziji V4R. No, ne treba sumnjati kako će se na obzoru pojaviti i nova Factory varijanta.

{gallery}NOVOSTI/N136/Tuono/Gallery{/gallery}






fbmp ytmp imp