Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N133/Caponord/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N133/Caponord/Gallery

Novosti

Aprilia Caponord 1200

 

slikaXX

Caponord se vratio na scenu prepun najmodernije tehnologije, koja uključuje i poluaktivni ovjes


Jedna od najgore čuvanih tajni za sajam u Milanu bio je Aprilijin povratak u segment velikih putnih endura. Kako se i pretpostavljalo, novi se model zove Caponord 1200 i baziran je na Dorsoduru 1200, no u cijeloj toj priči ima i dosta iznenađenja.

Okvir je, u odnosu na onaj koji se ugrađuje u Dorsoduro, dodatno očvrsnuo, a blago je dorađen i V2 agregat, koji razvija neznatno drugačije vrijednosti, odnosno 128 KS pri 8.500 okr/min i 116 Nm pri 6.500 okr/min. Ipak, najzanimljivije su izmjene ispod struka.

Na papiru, Sachsova izokrenuta vilica promjera 43 mm i monoamortizer istog proizvođača ostavljaju dojam kao da ništa nije promijenjeno, no sukladno najmodernijim trendovima, Caponord ima poluaktivni ovjes, koji automatski i elektronskim putem trenutno mijenja svoje postavke ovisno o stanju prometnice i načinu vožnje.

Na vozaču je da prije vožnje elektronskim putem eventualno promijeni jednu od četiri postavke predopterećenja stražnjeg amortizera, ovisno o tome da li je na motociklu sam, sa prtljagom i/ ili suvozačem. Osim toga, Caponord 1200 obiluje i ostalim vrstama elektronske pripomoći. Tako je u seriji opremljen ABS-om i kontrolom proklizavanja (oboje se može isključiti), a tu je i tempomat, kao i mogućnost biranja između tri načina razvijanja snage.

Kako bi poprimio karakteristike pravog putnog endura, Caponord 1200 ima i podesivi prednji vjetrobran, ali i izdašnu masku dizajniranu po uzoru na sportski RSV4, a u seriji dolazi i sa štitnicima za ruke, centralnim osloncem i lijepo ukalupljenim bočnim koferima. U odnosu na Dorsoduro, zapremina spremnika goriva je porasla s 15 na 24 l, što bi uz navodno smanjenu potrošnju trebalo ponuditi osjetno veću autonomiju, a ugrađeno je i udobnije sjedalo čiji je vrh sa 870 mm spušten na 840 mm. Težina još nije deklarirana.

{gallery}NOVOSTI/N133/Caponord/Gallery{/gallery}







fbmp ytmp imp