Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N123/Panigale/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N123/Panigale/Gallery

Novosti

Predstavljen Ducati 1199 Panigale

PanigaleXX

U svoj svojoj revolucionarnoj ljepoti predstavljen je Ducati 1199 Paginale, prepun elektronike i vjerojatno najveća zvijezda EICMA sajma u Milanu

Večer prije nego će se za novinare otvoriti EICMA sajam u Milanu, Ducati je svečano predstavio svoj novu uzdanicu i daleko najrevolucionarniji sportski motocikl u posljednje vrijeme. Ukratko, Panigale je sa 195 KS pri 10.750 okr/min za 25 KS jači, a sa suhom težinom od 164 kg za 7 kg lakši od svog prethodnika 1198.

Za jedno i drugo je najzaslužniji apsolutno novi Superquadro agregat, koji ne generira samo snagu nego je i ključni dio okvira. Na njega se s prednje strane nadovezuje aluminijska glavčina okvira, u koju je ukomponirana i zračna kutija, a sa stražnje strane jednoruka vilica i nosač stražnjeg kraja.

Osim toga, Panigale karakterizira i obilna upotreba elektronike. Tako već osnovni model 1198 Panigale dolazi s kontrolom proklizavanja, quick-shifterom, elektronski kontroliranom kliznom spojkom i ride-by-wire tehnologijom, dok ovjes čini kombinacija Marzocchi prednje vilice i Sachs stražnjeg amortizera.

Skuplja verzija S dolazi s kompletnim Ohlinsovim ovjesom, koji je uz to elektronski podesiv, a tu su i Marchesini kovani naplatci i aerodinamički dodac, te prednje svjetlo izrađeno u LED tehnologiji.

Vrhunac ponude čini model 1199 Paginale S Tricolore, koji je u osnovi jednak, modelu S, ali dolazi s novom generacijom DDA+ telemetrijskog sustava i ispušnim sustavom od titana. S obzirom na to da u seriji dolazi i s ABS-om (kod ostala dva modela ABS je dio dodatne opreme), Tricolore je i nešto teži i broji 166,5 kg u suhom i 190,5 kg u mokrom izdanju. Dizajn je, kako se i očekivalo, spektakularan.

{gallery}NOVOSTI/N123/Panigale/Gallery{/gallery}
fbmp ytmp imp