Novosti

Rally-raid

Pobjeda Lopeza i Aprilije u Tunisu

 

Rally-raid-1MDruga utrka svjetskog rally-raid prvenstva donijela je prvu pobjedu u karijeri Lopezu i njegovoj Apriliji RXV 450 Rally. Ta je latino kombinacija nakon šest dana jurnjave pustinjom...


... u oblaku prašine ostavila hordu KTM-ovih izazivača.

Iako službeni naziv ovog natjecanja Rallye OiLibya sugerira da se ono održava u Libiji, zapravo je domaćin druge utrke svjetskog rally-raid prvenstva bio nešto manje egzotičan Tunis. Tamo gdje se pojavi, Marc Coma je apsolutni favorit, posebno ako se uzme u obzir da još uvijek nastupa za upravljačem KTM-a 690 Rally, dok je dobar dio konkurencije prešao na 450-ice. Pa ipak, Coma je zaostao već pri kraju druge etape, kada je zbog ozbiljnih problema s gumom skupio 25 minuta zaostatka za Lopezom na Apriliji.

 

Rally-raid-2MIako je Coma postupno nagrizao prednost Čileanca, Lopez je cijelo vrijeme bio taman dovoljno brz da nakon 6 dana utrkivanja pustinjom pobjedi s 11 minuta prednosti. Iza na kraju drugoplasiranog Come poredali su poljski vozači KTM-a Przygonski i Czachor, dok je 5. mjesto s više od sat i pol zaostatka pripalo Casteu na njegovom Shercu. U konkurenciji četverocikala najbrži je bio poljski vozač Sonik na Yamahi ispred Vincenta i Pavlova na Hondama.

 

Poredak:

1. Lopez Aprilia 16:59.52
2. Coma KTM +0:11.06
3. Przygonski KTM +0:22.29
4. Czachor KTM +1:29.30
5. Casteu Sherco +1:34.222

 

Više u ovoj kategoriji: « Obljetnica Grobnik »
fbmp ytmp imp