Novosti

Grobnik

Alpe Adria i PH na Grobniku

 

Alpe-Adria-11MPrva od tri za ovu godinu predviđene utrke na Grobniku za prvenstvo Alpe Adria privukla je vrlo mali broj natjecatelja. Od naših natjecatelja najbrojnija je bila klasa Superstock 600...


... gdje je nastupilo pet vozača, dok su u klasama 125 SP i u Superstocku 1000 nastupila po trojica.

Ukupni pobjednik u konkurenciji za prvenstvo Alpe Adria u klasi 125 SP bio je sve brži Alex Radman, ispred Talijana Alessandra Siriannija i Slovaka Michala Puškara.

 

Za prvenstvo Hrvatske drugi je bio Renato Novosel, koji je utrku završio na devetom mjestu, a treći, ujedno i posljednji natjecatelj za PH u ovoj klasi, bio je Talijan Matteo Giacomazzo, na 10. od ukupno 11. natjecatelja koji su završili utrku.

 

U klasi Superstock 600 naš najbrži vozač bio je Marin Ivanov, koji je utrku završio na ukupno osmom mjestu. Drugi u PH bio je Marko višak na 10., a treći Zoran Arnautović na 11. mjestu. Četvrti i posljednji natjecatelj za PH u ovoj klasi bio je Tedi Bašić, koji je morao odustati u petom krugu. Ukupni pobjednik utrke bio je Luka Dečko, ispred Jaroslava Cernyja i Andree Frescure.

 

Klasa Superstock 1000 ne tako davno bila je daleko najbrojnija od svih koje su se bodovale za Alpe Adria prvenstvo, no na Grobniku se u njoj našlo tek osam natjecatelja. Ukupnu pobjedu odnio je Fabrizio Pellizzon na Apriliji s rekordnim najbržim krugom od 1:29.798, drugi je bio Čeh Tomaš Mikovšky, dok je treće mjesto pripalo aktualnom prvak Hrvatske, Luci Tommasiniju. Na četvrtom mjestu završio je drugi vozač u PH, Karim Babić, dok je treće mjesto za prvenstvo Hrvatske pripalo Lovorku Brajeviću, koji je utrku završio na ukupno šestom mjestu.

 

U klasi 125 GP pobijedio je Ivan Višak, ispred Gabrielea Gnanija i Karela Hanike, u Supersportu je najbrži bio Marko Jerman, ispred Jaroslava Černyja i Matthiasa Juranitscha, dok je u Superbikeu opet slavio Pellizzon, no ovaj put ispred Andree Di Vore i Vladimira Ruže.

 

125 SP rezultati

 

Superbike rezultati

 

Supersport rezultati

 

Superstock 600 rezultati

 

Superstock 1000 rezultati



Alpe-Adria-2M Alpe-Adria-3M Alpe-Adria-4M
Alpe-Adria-5M Alpe-Adria-6M Alpe-Adria-1M

 

Više u ovoj kategoriji: « Rally-raid Sport »
fbmp ytmp imp