Novosti

Piaggio Vespa LX 125/150 ie

LX 125 sada s ubrizgavanjem

 

VespaMVespa LX 125/150 sada se može pohvaliti sofisticiranim novim sustavom elektronskog ubrizgavanja goriva. Čišći pogonski agregat nudi nižu potrošnju i linearniju isporuku snage.


S uvođenjem elektronskog ubrizgavanja goriva robusni i pouzdani četverotaktni, dvoventilski, zrakom hlađeni pogonski agregat Vespe LX, koji već zadovoljava stroge ekološke standarde, dobio je još bolje performanse: snaga i okretni moment su veći i dostižni pri nižim okretajima.

Sa sustavom elektronskog ubrizgavanja koji u svakom trenutku osigurava optimalno miješanje zraka i goriva u komori za izgaranje, jednocilindrični agregat sada još mirnije i brže postiže veće brzine. Vozač će promjenu najbolje uočiti u neumornim stani-kreni uvjetima gradske vožnje.

Novi sustav elektronskog ubrizgavanja goriva Vespe LX razvijen je u potpunosti u Pontederi.  Snaga novog modela od 125 ccm koji će se prodavati na hrvatskom tržištu sada iznosi 7.9 kW (10.7 KS) pri 8.250 okretaja u minuti, dok je maksimalni okretni moment 9.6 Nm pri 6.500 okretaja.

Vespa LX 2009. plemeniti je model koji nastavlja uistinu jedinstveno nasljeđe s neponovljivom elegancijom i stilom. Moderna forma Vespe LX odaje priznanje klasičnim stilskim detaljima Vespe. Okruglo prednje svjetlo, široki prednji kraj od čelika (kao i cijela karoserija), novo, šire sjedalo i novi kromirani detalji na retrovizorima i blatobranu preuzeti su iz bogate povijesti najpoznatijeg svjetskog skutera.

Karoserija (ujedno i okvir) je u potpunosti od čelika, za veću čvrstinu i preciznost vožnje. Kotači od 11'' i 10'', klasični kočioni sustav disk/bubanj i ovjes, prednja vilica i stražnji prilagodljivi monoamortizer upotpunjuju tehničke karakteristike Vespe LX. Nova Vespa LX dostupna je šest boja: Vulcano crna, Montebianco bijela, Cortina siva, Dragon crvena, Taormina narančasta, Midnight plava i Lime žuta.

Više u ovoj kategoriji: « MotoGP Ural Red October LE »
fbmp ytmp imp