Novosti

MotoGP


AsparMTrogodišnje pripetavanje i pregovaranje Jorgea Martineza sa svim proizvođačima koji sudjeluju u prvenstvu konačno je rezultirao dogovorom s Ducatijem. Tako nakon brojnih uspjeha u klasama 125 i 250 njegova momčad 2010. godine ulazi i u najelitniji razred svjetskog prvenstva.


Otezanje s ulaskom u Martinezovog Aspar tima u MotoGP klasu već se pomalo pretvorilo u španolsku sapunicu. Martinez je pregovarao sa praktički svim proizvođačima koji sudjeluju u MotoGP prvenstvu, najavljivao da će njegova momčad svoje predstavnike u sve tri klase imati već 2009. godine, no tek je sada uspio sklopiti dogovor s Ducatijem.
Tako će ova uspješna momčad koja trenutno drži prve tri pozicije u klasi 125, dok se istovremeno Bautista bori i za naslov u klasi 250, iduće godine imati jednog, a 2011. možda i dva vozača u klasi MotoGP.
Taj jedan vozač za 2010. godinu bi trebao biti baš Alvaro Bautista koji je s momčadi Aspar već ranije osvojio naslov svjetskog prvaka u klasi 125, no Španjolac je u međuvremenu počeo pregovarati i s nekim drugim momčadima, tako da Martinez sprema i rezervnu opciju. S obzirom na to da zbog sponzora mora uposliti španjolskog vozača, najbliži tome da bude eventualna zamjena za Bautistu je Toni Elias, koji ove godine ne briljira, ali mu je uz nacionalnost velika prednost i to što je već prošle godine vozio privatni Ducati u momčadi Pramac Racing.
Ulaskom tima Aspar u MotoGP prvenstvo Ducati popunjava prazninu koja je nastala nedavnim iznenadnim odustajanjem momčadi Grupo Francisco Hernardo. Ta je momčad također koristila Ducatijeve motocikle, a njezinim je odlaskom sa scene veteran Gibernau, nakon kratkotrajnog povratka iz vozačke mirovine, ponovo ostao bez posla.
fbmp ytmp imp