Novosti

KTM

Slatko-kiselo

 

KTMMIz KTM-a dolazi jedna loša i jedna dobra vijest. U prva tri kvartala je prodaja motocikala opet ubilježila minus, ali su zato prošlogodišnji veliki gubitak...


... pretvorili u dobit. Vjeruju da su izašli iz krize. Nakon godina uzleta, KTM se našao u dubokoj krizi. Nesretna 2009. je sve bitne financijske pokazatelje dovela debelo u crveno, no rezultati ostvareni u prva tri kvartala tekuće financijske godine pokazuju da su možda uspjeli preokrenuti trendove.

 

Za razliku od, primjerice, naše  vrle Vlade, u KTM-u su bili svjesni da moraju odraditi bolne rezove ukoliko ne misle propasti pa su tako zatvarali proizvodne linije, otpuštali radnike, reorganizirali prodajnu mrežu, rješavali se zaliha...

 

Rezultat? Umjesto skoro 60 milijuna Eura gubitka nastalog u istom periodu lani, KTM je u prva tri kvartala tekuće godine (koja je za njih počela u listopadu prošle, a završit će zadnjim danom rujna ove godine) ostvario dobit u iznosu od 12,4 milijuna Eura. A sve to bez obzira na to što je prihod pao za daljnjih 7,3 % kao logična posljedica toga što je umjesto prošlogodišnjih 46.275 prodano 43.189 motocikala.

 

Pritom se Stefan Prierer, suvlasnik i generalni direktor KTM-a, nada kako bi do kraja tekuće financijske godine, odnosno do kraja rujna, prodaja motocikla ipak mogla doseći prošlogodišnju razinu od 64 tisuće primjeraka. Najviše se uzda u navodno veliki interes tržišta za obnovljenu paletu motokros modela.

Više u ovoj kategoriji: « Koncepti SBK »
fbmp ytmp imp